Gündem
  • 8.10.2020 01:28

Ermenilere gece yarısı darbesi!..

Azerbaycan: Ermeni ordusuna ait 10 tank, 6 top, 30 otomobil imha edildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Dağlık Karabağ’da son 24 saatte Ermenistan ordusuna ait çok sayıda askeri teçhizat imha edildiğini belirtti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, son 24 saatte Dağlık Karabağ cephesinin farklı yönlerinde 10 tank, 6 adet D-20 topu, bir adet Akatsiya kundağı motorlu topçu sistemi, 30 adet otomobilin imha edildiği aktarıldı.

Ermenistan ordusunun çok sayıda asker kaybettiği ifade edilen açıklamada, Ermenistan ordusunun 1 ve 7. alaylarına bağlı birliklerden bir grup askerin de kaçarak mevzileri terk ettiği kaydedildi.

Ermeni kayıpları 320'ye yükseldi

Ermenistan ile Azerbaycan arasında 27 Eylül'de başlayan çatışmalarda askeri ve sivil kayıplar giderek artıyor.
Dağlık Karabağ'ın Ermeni yöneticileri tarafından yapılan açıklamada çarşamba günü 40 asker daha kaybettikleri duyuruldu. Böylece çatışmaların başından beri Ermeni tarafının açıkladığı askeri kayıp 320'ye ulaştı.
Azeri tarafı ise sivil kayıp sayısını 20'ye yakın olarak açıklarken, askeri kayıpları hakkında bilgi paylaşmıyor.

Aliyev, ordu komutanlarını topladı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in silahlı kuvvetler komutanları ile operasyonel bir toplantı yaptığı bildirildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı basın dairesinden Sputnik’e yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, silahlı kuvvetler komutanları ile operasyonel bir toplantı gerçekleştirdi.

Açıklamada, “7 Ekim tarihinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Başkomutan İlham Aliyev önderliğinde, Milli Savunma Bakanlığı’nın merkez karargahında bakanlık yetkililerinin ve cephe hattında görevli birliklerin başındaki komutanların katılımıyla operasyonel bir toplantı yapıldı” ifadelerine yer verildi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında on yıllardır devam eden Dağlık Karabağ krizi, şiddetlenen çatışmalarla 27 Eylül’de bir kez daha alevlenmişti.

Ermenistan da Azerbaycan da çatışmaları başlatanın karşı taraf olduğunu savunuyor. Çatışmalar nedeniyle olağanüstü hal ve seferberlik ilan eden her iki tarafın da kayıpları olduğu biliniyor.

Erivan ile Bakü, hukuken Azerbaycan’ın fiilense Ermeni güçlerin kontrolünde olan Dağlık Karabağ bölgesi nedeniyle on yıllardır anlaşmazlık içinde.

Güncellenme Tarihi : 9.10.2020 00:11

İLGİLİ HABERLER