Gündem
  • 10.10.2020 14:05

Ermenistan Ateşkes'i ihlal etti, Azerbaycan anında vurdu

Azerbaycan ve Ermenistan arasında ateşkes başladı

Gelen son dakika haberine göre, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ve Ermenistan ateşkes konusunda anlaştı... Ateşkes yerel saatle 12.00'da başladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ettiğini ve cephede ateş açtığını duyurdu. Azerbaycan ordusu Ermenistan'ın ateşkesi ihlal eden saldırılarına anında cevap verdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev'den ateşkes ihlaline dair flaş açıklama geldi.

Dünya Moskova'dan gelen bu görüntülere kilitlenmiş durumda. Azerbaycan ile Ermenistan, Dağlık Karabağ'da insani amaçla cenazelerin ve esirlerin değişimi için anlaştı! Ve ateşkes başladı.Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ateşkesin ne kadar süre ile devam edeceği ise açıklanmadı.

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI AÇIKLAMA YAPTI 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev: "Ermenistan, geçici ateşkese uymadı, bu onların ikiyüzlü siyaset yürüttüğünü açıkça gösteriyor" dedi. Hacıyev 'Ermenistan'ın işgalci olduğu yine ortada' ifadesini kullandı.

AZERBAYCAN AÇIKLADI: ERMENİSTAN ATEŞKESİ 'BARİZ' BİÇİMDE İHLAL ETTİ!

Azerbaycan Savunma Bakanlığ'ından ateşkes ilanından sonra yapılan açıklamada ise Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ettiği ve Ağdam ve Terter illerine Ermenistan ordusunca ateş açıldığı bildirildi.

Azerbaycan ordusunun, ateşkesi ihlal eden Ermenistan ordusunun zırhlı araçlarını imha ettiği bildirildi.Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, bugün yerel saatle 12.00'da ateşkes ilan edilmesi yönündeki mutabakata rağmen Ermenistan ordusunun cephenin Ağdere-Terter ve Fuzuli-Cebrail yönlerinde saldırı girişiminde bulunduğu ve ateşkesi 'bariz' bir biçimde ihlal ettiği bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 10.10.2020 15:17

İLGİLİ HABERLER