Gündem
  • 5.10.2020 10:23

Ermenistan Başbakanı Paşinyan : Türkiye yakında Viyana önlerine gelir

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, “Sorun şu ki, Güney Kafkasya’daki Ermeniler, Türkiye’nin güneydoğunun kuzeyine ve doğuya yayılmasının önündeki son engeldir.Çünkü Türkiye’nin emperyalist politikası Güney Kafkasya’dakinden çok daha uzağı hedefliyor. Türkiye’nin Akdeniz, Libya, Orta Doğu, Irak ve Suriye’deki hareketliliğine bakalım. Uluslararası toplum bu gerçeğe uygun şekilde tepki vermezse, Türkiye’nin Viyana yakınlarında olması beklenmelidir” dedi.

İRAN ERMENİLERE 200 TANK MI YOLLADI?

İran medyasına göre Tahran, kuzeye ağır zırhlı muharebe teçhizatı - en az 200 İran tankı - göndererek sınırını korumak için harekete geçti.

Askeri analistler, 200 tankın yalnızca sınırı ve toprak bütünlüğünü korumak için gönderilmesinin alışılmadık bir şey olduğunu söylüyor ve birçoğu, bu tankların çoğunun, Ermenistan hükümetinin talep etmesi halinde, Erivan'a yardım etmek için Ermenistan'a gönderileceğini düşünüyor.

Azerbaycan güçleri Dağlık Karabağ'ın fiili başkenti Stepanakert'i vurdukça ve Ermenistan güçleri Azerbaycan'ın en büyük ikinci şehri Gence'yi vurarak karşılık verdikçe, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmadaki çatışma bölgesi genişlemeye devam etti.

İki taraf arasındaki cephe hattından uzak bölgelere doğru tırmanan bu yükselişle, önceki günlerdeki çatışmalarda görünen durgunluğun ardından, savaş yeni ve daha tehlikeli bir aşamaya girdi.

'ADAMLAR' CEPHEYE

Her cephede ilerleyişini sürdüren Azerbaycan Ordusu’na takviye askerler de geldi. Azerbaycan’ın farklı bölgelerinden gelen askerler alkışlar, sloganlar ve sevgi gösterileri eşliğinde cephe hattına gitti. Askerleri taşıyan aracın arkasındaki ‘Adamlar’ yazısı dikkat çekiciydi.

ADAMLAR CEPHEYE

Moralli oldukları görülen askerler zafer işaretleri yaparak Karabağ’ı işgalden kurtarmaya gittiklerini, bunun için sevinçli olduklarını söyledi: “Karabağ, 30 yıllık hasret, 30 yıldır işgal altındaki topraklarımızı kurtarmayı hayal ediyoruz. Öz vatanımız, öz topraklarımıza gidiyoruz. Bugün bizim bayramımız!”

BAHÇEYE FÜZE SAPLANDI

BAHÇEYE FÜZE SAPLANDI

Sokağın hemen arkasındaki bir evin bahçesinde toprağa saplanmış patlamamış bir füze vardı.

SİLAHLARINI BIRAKIP KAÇIYORLAR

SİLAHLARINI BIRAKIP KAÇIYORLAR

Azerbaycan ordusunun ilerleyişinin ardından, mevzileri bırakarak kaçan Ermenistan askerleri, her şeyi geride bıraktı. Hürriyet, Ermenistan askerlerinin kaçarken bıraktığı silah, mühimmat ve askeri araçları görüntüledi. Ermenistan askerlerinin bıraktığı mühimmat arasında makineli tüfek, tanksavar füzeleri, el bombası, roketatar ve farklı kalibrelerdeki mermiler de bulunuyor.

Ele geçirilenler arasında Ermenistan ordusuna ait bazı belge, haritalar ve önemli noktaları gösteren çizelgeler de yer alıyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı da Sukavuşan yönündeki çatışmalarda Ermenistan ordusunun 4 tankının imha edildiğini, 3 tankının ise ele geçirildiğini duyurdu.

PAŞİNYAN GÜLÜNÇ İDDİAYI TEKRARLADI

Alman Bild Gazetesi’nin internet sayfasına konuşan Paşinyan, Ankara’nın emperyalist politikalar güttüğünü öne sürerek, uluslararası toplumun Türkiye’ye tepki göstermesi çağrısında bulundu. Paşinyan, “Sorun şu ki, Güney Kafkasya’daki Ermeniler, Türkiye’nin güneydoğunun kuzeyine ve doğuya yayılmasının önündeki son engeldir.Çünkü Türkiye’nin emperyalist politikası Güney Kafkasya’dakinden çok daha uzağı hedefliyor. Türkiye’nin Akdeniz, Libya, Orta Doğu, Irak ve Suriye’deki hareketliliğine bakalım. Uluslararası toplum bu gerçeğe uygun şekilde tepki vermezse, Türkiye’nin Viyana yakınlarında olması beklenmelidir” dedi.

Açıklamalarında Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ’ın Sovyetler Birliği döneminde Azerbaycan’a ait olduğunu kabul ederken, bunun Stalin’in keyfi kararı sonucu olduğunu da iddia etti.

 

Güncellenme Tarihi : 5.10.2020 10:50

İLGİLİ HABERLER