Ermenistan Cumhurbaşkanı Paşinyan'ın istifasını istedi!

1 dk okuma
Ermenistan Cumhurbaşkanı Paşinyan'ın istifasını istedi!

Hızlı Özet

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Dağlık Karabağ meselesi ile ilgili Azerbaycan ile anlaşma imzalamak zorunda kalması ve Ermenilerin Karabağ'dan çekilmesini "büyük trajedi" olarak nitelendiren Sarkisyan, "Böylesine büyük bir trajedinin meydana geldiği herhangi bir ülkede çözüm vardır. Buna yol açan hükümet gitmek zorundadır." ifadelerini kullandı.






Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Karabağ'daki yenilginin sorumlusu olarak gördüğü Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan iktidarının istifasını istedi.



Sarkisyan, Rusya’da bulunan Ermeni toplumu temsilcileri ile yaptığı toplantıda, Ermenistan hükümetine yönelik eleştirilerde bulundu.



Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın Dağlık Karabağ meselesi ile ilgili Azerbaycan ile anlaşma imzalamak zorunda kalması ve Ermenilerin Karabağ'dan çekilmesini "büyük trajedi" olarak nitelendiren Sarkisyan, "Böylesine büyük bir trajedinin meydana geldiği herhangi bir ülkede çözüm vardır. Buna yol açan hükümet gitmek zorundadır." ifadelerini kullandı.



Sarkisyan, ülkedeki durumun seçimlerin yapıldığı iki yıl önceki durumdan çok daha farklı olduğuna dikkat çekerek, geçici ulusal birlik hükümeti kurulması ve erken seçim önerisinde bulundu.



Bütün partilerin üzerinde uzlaşacağı teknokrat bir hükümet kurulmasını teklif eden Sarkisyan, bu hükümetin 6 ay ya da 1 yıl çalışarak ülkeyi erken seçime götürebileceğini belirtti.



"Ülkemizde Anayasa hiç dengeli değil"



Sarkisyan, yeni seçimlere kadar ülkede Anayasa değişikliği için referandum yapılmasını da istedi.



Ermenistan’da Cumhurbaşkanı ya da Başbakan’ın ülke için önemli kararları tek başına almaması gerektiğini savunan Sarkisyan, "Ülkemizde Anayasa hiç dengeli değil. Parlamento, hükümet ve Cumhurbaşkanlığı arasında denge olmalıdır." diye konuştu.



Ayrıca Sarkisyan, Cumhurbaşkanının şu anda olduğu gibi parlamento tarafından değil, halk oylaması ile seçilmesi gerektiğini ifade etti.




Bu haber 626 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Katar Emiri El Sani'nin babası vefat etti
Dünya

Katar Emiri El Sani'nin babası vefat etti

Katar'ın eski Emiri Şeyh Hamad bin Halife Al Sani, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında hayatını kaybetti. Ülkeyi 1995-2013 yılları arasında yöneten ve ardından tahtı oğlu Şeyh Temim'e devreden Al Sani'nin vefatı üzerine Katar Emirlik Divanı taziye mesajı yayımladı.

Habervitrini9902 Görüntüleme
Ölümsüzlük peşindeki milyarder açıkladı: Midem kendi kendini yiyor
Dünya

Ölümsüzlük peşindeki milyarder açıkladı: Midem kendi kendini yiyor

Gençleşmek ve 'ölümsüz olmak' için için yılda milyonlarca dolar harcayan ABD'li teknoloji girişimcisi Bryan Johnson, tedavisi olmadığı bilinen kronik 'otoimmün gastrit' hastalığına yakalandığını duyurdu. Yüzlerce doktordan oluşan ekibiyle ölümsüzlük peşinde koşan 48 yaşındaki multimilyarder, bağışıklık sisteminin mide hücrelerine saldırdığı bu rahatsızlığı "Midem kendi kendini yiyor" sözleriyle özetledi. Geleneksel tıbbın aksine hastalığı sadece kontrol altında tutmayı reddeden Johnson, deneysel yöntemlerle tamamen iyileşmek için yeni bir tedavi süreci başlatacağını açıkladı.

Habervitrini11304 Görüntüleme
Türk düşmanı ve İsrail dostu senatör Lindsey Graham öldü..Ölüm sebebi belli oldu
Dünya

Türk düşmanı ve İsrail dostu senatör Lindsey Graham öldü..Ölüm sebebi belli oldu

ABD Senatosu’nun önde gelen isimlerinden Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, geçirdiği ani bir rahatsızlık nedeniyle hayatını kaybetti.

Habervitrini10908 Görüntüleme
İran Hürmüz Boğazı'nı kapattı, tansiyon yükseldi! Peş peşe saldırılar...
Dünya

İran Hürmüz Boğazı'nı kapattı, tansiyon yükseldi! Peş peşe saldırılar...

İran'ın, deniz güvenliği gerekçesiyle stratejik Hürmüz Boğazı'nı sivil ve askeri geçişlere kapatmasının ardından Orta Doğu'da gerilim tırmandı. Karar sonrası ABD savaş uçakları İran'ın güney kentlerine hava saldırıları düzenledi. İran'ın, ABD saldırılarına füzelerle karşılık vermesi üzerine Katar, Kuveyt ve Bahreyn'de hava savunma sistemleri devreye girdi.

Habervitrini10320 Görüntüleme