Spor
  • 29.7.2008 16:05

ERMENİSTAN MAÇINA "DİYARBAKIRSPOR" ENGELİ!

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Diyarbakırspor'un, Bosna Hersekli eski futbolcuları Borislav Mikiç'in transfer ücretini ödemedikleri gerekçesiyle FIFA'nın çarptırdığı 189 bin Euro'luk cezayı da ödememesi Türk Milli Takımı'nı sıkıntıya soktu.

FIFA'nın, geçtiğimiz Nisan ayında Diyarbakırspor'a verdiği "6 puanın silinmesi" talimatının Türkiye Futbol Federasyonu tarafından uygulanmaması, Türk Milli Takımı'nın 2010 Dünya Kupası elemelerinde 6 Eylül'de oynayacağı Ermenistan karşılaşmasını da tehlikeye soktu.

FIFA, Türkiye'ye yaptığı uyarıda, oyuncunun parasının derhal ödenmesi ve Diyarbakıspor'un 6 puanının silinmesini bildirerek, aksi takdirde Türkiye'nin FIFA'nın düzenleyeceği organizasyonlara katılamayacağını açıkladı.

DİYARBAKIRSPOR BAŞKANI: "189 BİN EURO VERECEK GÜCÜMÜZ YOK"

Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Adnan Öktüren, 189 bin Euro'yu ödeyecek güçleri olmadığını söyledi.

Başkan Öktüren, Süper Lig'de oynadıkları dönemde kulübün formasını giyen Mikiç'in transfer alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle FIFA'ya başvurması üzerine geçen nisan ayına kadar ödenmesi gereken 189 bin euronun yatırılamadığını belirtti.

Cezanın ödenmemesi halinde kulübün puanlarının silineceğini, bir alt kümeye düşürüleceğini hatırlatan Başkan Öktüren, şöyle devam etti:

"Mali sıkıntı içindeyiz. Cezayı ödeyecek gücümüz de yok. Kulüp ayakta kalma mücadelesi veriyor. Bu duruma ödeme yapmayan geçmiş yönetimler yol açtı. Futbol Federasyonu'ndan destek istiyoruz. Bölgenin ve Anadolu kulüplerinin maddi durumları ortada. Ödeyecek gücümüz yok. Diyarbakırspor başkanı olarak bu şekilde takımı daha fazla ileriye götüreceğime de inanmıyorum."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:29

İLGİLİ HABERLER