Dünya
  • 11.11.2020 18:16

Ermenistan sokakları 'Hain Paşinyan' sloganlarıyla inliyor

Azerbaycan yenilgisinin ardından Ermenistan karıştı! Halk sokaklarda 'Hain Paşinyan' diye bağırıyor

Son dakika haberlerine göre, Dağlık Karabağ'da tarihi bir hezimet yaşayan Ermenistan'da protestolar devam ediyor, binlerce öfkeli gösterici başkent Erivan'da sokaklara indi. Rusya, Türkiye ile yapacağı işbirliğini resmen açıklarken yenilginin ardından ne yapacağını şaşıran Ermenistan'da halkın öfkesi dinmiyor, Ermeni yönetimi ise gösterileri bastırmakta zorlanıyor.

Ermenistan'ın Azerbaycan karşısında aldığı tarihi yenilgiden sonra ortalık karıştı! Dün başlayan protesto gösterileri bugün de devam ederken halk büyük bir öfkeyle Erivan sokaklarına taştı.

ÖFKELİ HALK SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

ÖFKELİ HALK SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın askeri güçlerinin kalmadığını belirterek Dağlık Karabağ savaşından çekileceklerini açıklamasının ardından Rusya, Ermenistan ve Azerbaycan arasında imzalanan anlaşma ile Azerbaycan'ın büyük kazanım elde etmesi Ermenistan'da büyük olayların çıkmasına sebep olmuştu.

Paşinyan'ın açıklamasının ardından protestocular meclisi basarak Ermenistan Meclis Başkanı Ararat Mirzoyan'ı linç etmişti. Gün içerisinde ülkedeki 17 siyasi parti ortak bir bildiri yayınlayarak bugün saat 13:00'te protesto mitingi yapacaklarını duyurmuştu.

HAİN PAŞİNYAN SLOGANLARI

"HAİN PAŞİNYAN" SLOGANLARI!

Hükümetin istifa etmesini isteyen protestocular, "Paşinyan hain" ve "Paşinyan gitsin" şeklinde sloganlar attı.

Ermenistan’da muhalifler partiler, Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ’da çatışmaları sona erdiren anlaşmayı imzalaması nedeniyle hükümetin istifası için protesto başlattı.

 
6


Protestocular, Ermenistan’ın başkenti Erivan'daki Özgürlük Meydanı'nda toplandı.

Başbakan Nikol Paşinyan’ın Dağlık Karabağ’da Azerbaycan karşısında yenilgiyi kabul etmesine karşı çıkan protestocular, hükümetin istifa etmesini istedi.

Göstericiler, "Paşinyan hain" ve "Paşinyan gitsin" şeklinde sloganlar attı.

GÖSTERİCİLER GÖZALTINA ALINIYOR

Protestocular ile polis arasında zaman zaman arbede yaşandı.

MUHALİFLER ULUSAL KURTULUŞ KOMİTESİ OLUŞTURDU

MUHALİFLER ULUSAL KURTULUŞ KOMİTESİ OLUŞTURDU

Hükümete muhalif "Daşnaktsutyun" Yüksek Konsey Temsilcisi İşhan Sagatelyan, gösterilerde yaptığı konuşmada, Ulusal Kurtuluş Komitesini oluşturduklarını duyurdu.

ESKİ BAŞBAKAN GÜVENLİK SERVİSİNE ÇAĞIRILDI

Ayrıca, eski Ermenistan Başbakanı Serj Sarkisyan'ın da Ulusal Güvenlik Servisine çağrıldığı ifade edildi.Ermenistan cephede savaşı kaybederken siyasi çatlaklar da ülkede baş gösterince devreye Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan girdi.

Ermenistan basını ise Sarkisyan'ın muhalefet temsilcileri ile görüşmeler yapmasını Paşinyan'a karşı cephe alması olarak yorumlayarak kısa sürede Paşinyan'ın istifa etmesi yönünde baskıların artacağının görüldüğünü savundu.

RUSYA GENELKURMAY BAŞKANLIĞI: ERMENİSTAN İLE AZERBAYCAN ASKERİ FAALİYETLERE SON VERDİ

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy Ermenistan ile Azerbaycan'ın askeri faaliyetlere son verdiğini ve iki ülke askerlerinin çatışmalar sırasında geldikleri noktalarda durduğunu açıkladı.

Güncellenme Tarihi : 11.11.2020 18:39

İLGİLİ HABERLER