Dünya
  • 10.11.2020 01:10

Ermenistan teslim oldu!.. Karabağ Azerbaycan'ın

Habervitrini son dakika haberi.. Savaş bitti..Ermenistan'dan Paşinyan, Rusya'nın Putin ve Azerbaycanlı Aliyev ile Dağlık Karabağ sorununun sona ermesi için deklarasyon imzaladığını söyledi.
Ayrıntıları yarın açıklanacak anlaşmaya göre Ermenistan Karabağ'dan tamamen çekilecek burası eskiden olduğu gibi Azerbaycan toprağı olacak. Azerbaycan ise kökü buraya dayanan Ermenilerin geri dönmesine müsade edecek.


Anlaşma, Ermeni birliklerinin çekilmesine paralel olarak bölgeye Türk ve Rus barış güçlerinin konuşlandırılmasını öngörüyor. Karabağ'ın statüsü tartışma konusu değildir.Burası Azerbaycan toprağı olarak anılacaktır.

Böylece, kışın yaklaşmasıyla Azerbaycan, Kelbecer gibi büyük, stratejik öneme sahip bir bölgeyi ve Ermeni tarafının ciddi savunma tahkimatı inşa ettiği Ağdam ve Laçin'i kayıpsız kurtarabilecektir.

Bu Azerbaycan için büyük bir askeri ve siyasi zaferdir. "

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ile Dağlık Karabağ konusunda Rusya'nın arabuluculuğunda bir barış anlaşması yaptığını açıkladı. Düzenlemenin içeriği "inanılmaz derecede acı verici" ve "zafer değil" dedi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Karabağ'daki düşmanlıkların durdurulmasına ilişkin Rusya ve Azerbaycan liderleriyle bir açıklama imzaladığını söyledi.

Paşinyan, "Karabağ savaşının 13: 00'dan itibaren Rusya ve Azerbaycan cumhurbaşkanları ile sona erdirilmesine ilişkin bir bildiri imzaladım. Daha önce yayınlanan açıklamanın metni benim ve [Ermeniler] için inanılmaz derecede acı verici", diye yazdı. Salı günü Facebook sayfası .

Ermeni başbakanına göre, kararı bölgedeki "askeri durumun derinlemesine incelenmesi" sonucunda verdi.

PAŞİNYAN'IN GECE YARISI YAPTIĞI YAZILI AÇIKLAMA TÜRK MEDYASINDA İLK KEZ HABERVİTRİNİ'NDE

Paşinyan'ın yazdığı raporlar,

Sevgili yurttaşlar, kız kardeşlerim, şahsen ben ve hepimiz için zor, son derece zor bir karar verdim.

Rusya ve Azerbaycan Cumhurbaşkanları ile savaşı 01:00 itibari ile durdurma bildirisi imzaladım. Daha önce yayınlanmış olan bildirinin metni şahsen ben ve halkımız için son derece acı verici.

Bu tartışmayı askeri durumun derin bir analizine ve bu durumu en iyi anlayan bireylerin değerlendirmelerine, ayrıca mevcut durumda bunun MUHTEMEL sonucun en iyi olduğu inancına dayanarak yaptım. Bütün bunlar hakkında yakın günlerde millete hitap edeceğim.

Bu bir zafer değil, ama kendinizi mağlup olarak görmediğiniz sürece yenilgi de yok. Kendimizi asla mağlup olarak görmeyeceğiz ve bu, ulusal birliğimizin, canlanma çağımızın başlangıç ​​noktası olmalı.

Bağımsızlık yıllarını analiz etmeli, geçmiş hatalarımızı tekrar etmeyecek şekilde geleceğimizi planlamalıyız.

Tüm şehitlerimizin önünde diz çöküyorum. Canlarını feda ederek Anavatanlarını savunan ve savunan tüm askerlerimizin, subaylarımızın, generallerimizin ve gönüllülerimizin önünde diz çöküyorum. Artsakh Ermenilerini özverileriyle kurtardılar.

Sonuna kadar mücadele ettik ve kazanacağız. Artsakh duruyor.

Çok yaşa Ermenistan, çok yaşa Artsakh ''.

SÖZDE LİDERDEN 'TESLİM' AÇIKLAMASI

Karabağ'ın sözde lideri Arayik Harutyunyan, "Mevcut durum göz önüne alındığında savaşı bitirmeyi kabul ediyoruz." açıklamasında bulundu.

HALK HÜKÜMET BİNASINI BASTI!

Ermenistan'da halk, hükümet binaları ve Paşinyan'ın konutunun bulunduğu bölgeye ilerliyor.. Halk, yenilgiyi kabul eden Paşinyan'ın istifasını istiyor.


 

Güncellenme Tarihi : 10.11.2020 01:58

İLGİLİ HABERLER