Gündem
  • 11.10.2020 09:56

Ermenistan'dan Ateşkes füzeleri!.. Çok sayıda şehit var

Ermenistan ne kadar güvenilmez bir bir ülke olduğunu bir kez daha gösterdi.
Ateşkes yaptırmak için Putin'in ayağının tabanını öpen Ermeniler, ateşkes sonrası Azerbaycan'a füze ve rokatlarla saldırdı. Hem de farklı noktalardan.Ermeni silahlı kuvvetleri, insani ateşkes rejimini ağır bir şekilde ihlal ederek Terter şehrine topçu ateşi açtı.
İlk saldırı haberi Gence'den geldi.Azerbaycan dışişleri bakanlığı Twitter'da, “Ermeni güçlerinin Gence yerleşim bölgesine gece yeni bir füze saldırısı” sonucu yedi ölü ve 33 kişi yaralandı.

Ermenistan ordusunun, ateşkesin üzerinden 24 saat geçmeden, Azerbaycan'ın Gence kentine füzelerle saldırması sonucu 5 kişi öldü, 28 kişi de yaralandı. Azerbaycan Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ermenistan tarafından fırlatılan füzelerin, Gence kentinde sivillerin oturduğu meskenlere isabet ettiği ifade edildi.

Açıklamada, saldırı nedeniyle ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti, 28 kişi yaralandı. Saldırının şiddetiyle yıkılan evlerin enkazında arama ve kurtarma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Sonra Bakü, Mingachevir Hidroelektrik Santraline füze saldırısı bildirdi
Azerbaycan Başsavcılığı Pazar günü yaptığı açıklamada, Ermenistan silahlı kuvvetlerinin Azerbaycan'daki Mingaçevir Hidroelektrik Santrali'ne füze saldırısı düzenlediğini söyledi.

"Yerel saat 04:00 civarında (Moskova saatiyle 3:00), Ermeni silahlı kuvvetleri, düşmanlıkların olduğu bölgeden 100 km uzaktaki büyük bir Azerbaycan sanayi şehri olan Mingeçevir'e ve Mingaçevir Hidroelektrik santraline füze saldırısı gerçekleştirdi. Santral orada bulunuyor "dedi savcılar yaptıkları açıklamada.

Açıklamaya göre, tüm füzeler Azerbaycan hava savunma kuvvetleri tarafından durduruldu.

Azerbaycan'ın Mingaçevir Hidroelektrik Santrali ve Kura Nehri üzerindeki Mingaçevir su rezervuarı, ülkenin elektrik üretim sektörü ve tarım için kritik öneme sahip. Mingaçevir barajının güvenliği, Azerbaycan'ın en önemli ulusal güvenlik noktaları arasındadır. Uzmanlara göre, barajın kırılması halinde ülke topraklarının büyük bir bölümü sular altında kalacak.

 
 
Güncellenme Tarihi : 11.10.2020 10:21

İLGİLİ HABERLER