Gündem
  • 6.10.2020 10:12

Ermenistan'ın attığı füze Azerbaycan'ın Gence şehrinde yaşayan Ermeninin evinde patladı

Ermenistan füzeleri Azerbaycan'da Ermeni bir aileyi vurdu

Son dakika haberi.. Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın en büyük ikinci şehri Gence’ye attığı balistik füzelerden biri Azerbaycan vatandaşı olan Ermeni ailenin evine isabet etti. 5 kişinin yaralandığı evin enkazından çıkarılan 77 yaşındaki Mina Gregorian, “Torunlarımla kahvaltı yapıyorduk. Evimize bomba attılar. Bizim günahımız ne” diye isyan etti...

 Karabağ’da Azerbaycan ordusunun ilerleyişi karşısında direnemeyerek kaçan Ermenistan, sivil hedefleri vurmaya devam ediyor. Ermenistan’ın Gence kentine attığı 5 balistik füzeden biri Ermeni ailenin yaşadığı evi vurdu.

BU NASIL VİCDAN

Azerbaycan vatandaşı Ermeni ailenin evi tamamen yıkılırken, ailenden 5 kişi enkaz altında kaldı. Komşuları, enkazda kalanları elleriyle toprağı eşeleyerek çıkardı.

BU NASIL VİCDAN!

Azerbaycan’da yaşayan ve Ermenistan’ın füze ile vurduğu Ermeni ailenin hikayesini dinledik. Evlerinin enkazından çıkartılarak hastaneye kaldırılan aileden Mina Gregorian, tedavi gördüğü hastanede yaşadığı dehşeti anlattı:“Torunlarım, çocuklarımla kahvaltı yapıyorduk. Evimize bomba attılar. Evimiz yıkıldı, toprak altında kaldım. Yüzüme cam ve taş parçaları geldi, ağzım yüzüm toprak doldu. Yardım isteyecektim, ağzım toprak dolduğu için sesim çıkmadı, bağıramadım.

Toprak altından elimi çıkartıp, el sallayarak yardım istedim. Azerbaycanlı komşularım elimi görmüşler, gelip beni toprak altından çıkartıp hastaneye yetiştirdiler. Evinde oturan insanın üzerine bomba atılır mı?

Biz masum insanlardan ne istiyorlar, bomba ile vuruyorlar. Bu nasıl bir vicdan.” Yaşını sorduğumuz Madam Mina gülerek, “Oğlum ben 77 yaşındayım, 2 ay sonra 78 olacağım. 78 yaşımı göremeden öldüreceklerdi” dedi.

HEDEF GENCE KORİDORU

Ermenistan’ın son günlerde Azerbaycan’ın ikinci büyük şehri Gence ve çevresindeki sivil bölgeleri hedef alması dikkat çekiyor.Ermenistan işgali altındaki Karabağ’ın çevresinde bulunan ve 100 kilometre genişliğindeki Gence Koridoru, Rusya ve İran’a komşu Azerbaycan’ı Batı dünyasına bağlayan en önemli geçiş.Adını sürekli olarak füzelerin hedefi olan Azerbaycan’ın en büyük ikinci kenti Gence’den alan ‘koridor’, Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattı, TANAP ve Bakü-Supsa doğalgaz boru hatlarının geçiş noktası.Batı Avrupa’yı Kafkaslara bağlayan fiber optik kablolar, Avrupa’yı Çin’e bağlayan E-60 karayolu ve Bakü-Tiflis-Kars tren yolu bu çok kritik bölgeden geçiyor. Batı ülkeleri Doğu ile ticaretinde İran ve Rusya’yı baypas etmek için Gence Koridoru’nu yoğun olarak kullanıyor.

Dağlık Karabağ’da askeri başarı elde edemeyen Ermenistan’ın sivil altyapıları ve enerji geçişlerine yakın bölgeleri hedef alması dikkat çekiyor. Gence Koridoru’nda Azerbaycan’ın kritik altyapısı çok dar bir alanda ilerliyor.

Güncellenme Tarihi : 6.10.2020 10:24

İLGİLİ HABERLER