Gündem
  • 11.9.2013 01:50

Eroğlu: 4 bin proje şantiye halinde

Eroğlu Kırşehir'in Mucur ilçesinde açılış ve temel atma törenine katıldı. Törende 37 milyon TL maliyetle hazırlanan 8 projenin açılışı ve temel atma törenini yaptıkları için mutlu olduğunu ifade eden Eroğlu, Orman ve Su işleri Bakanlığı'nın gece gündüz çalıştığını, şu anda 4 bin projenin şantiye halinde olduğunu söyledi.
Eroğlu, ''Allah'a şükür bu hükümet bu sorunların tamamını çözdü. Şu anda suyu olmayan hiç bir il yok. Çoğunun da 15-20 yıl sonrasına kadar su ihtiyacı var. Kimisinin de 2050 ile 2060 yılına kadar su ihtiyacını karşıladık. İşte büyük düşünmek budur. Millete sevdalı olmak budur.'' şeklinde konuştu.
"ORMAN TEŞKİLATIMIZ DESTAN YAZIYOR"
Orman müdürlüğünün şu ana kadar destan yazdığını söyleyen Eroğlu, ''Orman teşkilatımız destan yazıyor. Dünyada ilk üçe girdik ağaçlandırmada. Çin'den, Hindistan'dan sonra ilk üçe giren ülke biziz. Çünkü, son 10 yılda yaklaşık 3,5 milyon hektar alanda çalışma yaptık. Son 5 yılda 2 milyon 419 bin hektar alanda, Belçika'ya yakın bir alanda çalışma yaptık. 2 milyar fidanı toprakla buluşturduk. Son 10 yılda da 3 milyar fidan toprakla buluşmuş oluyor. Daha önce şehir ormanları yoktu. Şehir ormanları yaptık. Vatandaşa gelir getirici bal ormanları kurduk. Ceviz ve badem eylem planları açıkladık.'' diye konuştu.
"SU İHTİYACI OLAN İL YOK"
İlk göreve geldiklerinde İstanbul dışında su sıkıntısı olduğunu bilmediğini söyleyen Eroğlu şu anda hiçbir ilde içme suyu sıkıntısının olmadığını söyledi.
Eroğu, "Bir baktık ki, Kars, Çorum, Çankırı, Şırnak, Siirt ve Şanlıurfa'nın da aralarında olduğu içme suyu problemi varmış. Allah'a şükür bu hükümet bu sorunların tamamını çözdü. Şu anda suyu olmayan hiç bir il yok. Çoğunun da 15-20 yıl sonrasına kadar su ihtiyacı var. Kimisinin de 2050 ile 2060 yılına kadar su ihtiyacını karşıladık. İşte büyük düşünmek budur. Millete sevdalı olmak budur."
Törende ceviz fidanı dağıtan Eroğlu, merkez Körpınar köyü ve Kaman ilçesi İsahocalı taşkın koruma tesisi ile Kaman merkez Kurudere Taşkın Koruma Tesisinin açılışı, Mucur ilçesi Karaçalı göleti sulama tesisi, Akçakent Boğazevci köyü göleti ve sulaması tesisi, Akpınar ilçesi Pekmezci göleti ve sulaması tesisi, Çiçekdağı ilçesi Acıköy köyü Kırıcak deresi taşkın koruma tesisinin toplu temel atma töreni gerçekleştirildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:08

İLGİLİ HABERLER