Gündem
  • 15.3.2009 13:17

ERSÖZ'Ü GATA'YA SEVK EDEN DOKTORLARA NE CEZA VERİLDİ?

Sağlık Bakanlığı, Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ü prosedürleri çiğneyerek GATA'ya sevk eden doktorlara kınama ve uyarı cezaları verdi. Cezalar, GATA'ya sevk edilmeyi planlayan Ergenekon zanlıları için 'kötü haber' anlamı taşıyor.


Aksiyon Dergisi, bakanlığın başlattığı soruşturmanın neticesine ulaştı. Buna göre, 5 doktor 'uyarı' veya 'kınama' cezası aldı. Ersöz'ü Silivri Devlet Hastanesi'nden Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne herhangi bir gerekçe olmamasına rağmen sevk eden Doktor C.T. 'kınama', aynı hastaneden Doktor N.G. ise 'uyarı' cezası aldı. Haseki Hastanesi'nin teknik yetersizlikleri olduğunu öne sürüp Levent Ersöz'ün GATA'ya sevkini isteyen nöroloji uzmanı S.G. ile Operatör Doktor H.T. de 'kınama' cezası aldı. Tedaviyi kabul etmeyip, hayatının tehlikede olduğunu iddia eden Ersöz'ün sevkini onaylayan doktorlardan M.U. ise 'uyarı' cezası aldı. İddia edilen Ergenekon Terör Örgütü'nün yöneticisi olmakla suçlanan Ersöz'den tehdit alan doktorların korktukları için sevki imzalamak zorunda kaldıkları belirtiliyor. Cezalarının daha ağır olmamasında doktorların pişman olmalarının etkili olduğu vurgulanıyor.

Doktorların 'kınama' ve 'uyarı' ile cezalandırılması bu tür hataların bundan sonra da görmezden gelinmeyeceği anlamına geliyor. Bu sebeple artık doktorların benzer kararları alamayacağı, bu tür usulsüzlüklerin önüne geçileceği tahmin ediliyor.

Hükümlüler, yasal olarak öncelikle cezaevi revirlerinde, mümkün değilse devlet ya da üniversite hastanelerinin tutuklu koğuşlarında tedavi görüyor. Mahkûmların bir başka hastaneye sevki ise sağlık kurulu raporuyla gerçekleşiyor. Eğer hayati risk varsa bu süreç hızlandırılabiliyor. Prosedüre göre, mahkûmlar emekli asker de olsa Millî Savunma Bakanlığı'na bağlı askerî hastane GATA'ya sevk edilemiyor.

Aksiyon'un haberinde, Ersöz'ün hastanelerce tespit edilen hastalıkları ve bunların tedavi yöntemleriyle ilgili ayrıntılı bilgilere de yer veriliyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:11

İLGİLİ HABERLER