Asayiş
  • 25.3.2010 03:33

ERTOSUN'A ŞOK SUÇLAMA...

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası'nın eski büyük üstatları Asım Akin ve Kaya Paşakay'a suikast düzenlemek üzereyken gözaltına alınan Hacı Ali Hamurcu, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Kasım İlimoğlu'na verdiği ifadede şok iddialarda bulundu. Hamurcu, kendisine avukat olarak tuttuğu Yusuf Erikel'le ilk kez görüştüğü ağabey Yakup Erikel'in Ankara'daki ofisinde HSYK Üyesi Ali Suat Ertosun ve Ergenekon sanığı Atilla Ağur'u iki kez gördüğünü söyledi.

SAVCI İLİMOĞLU’NA İFADE VERDİ

Ergenekon belgelerinde 'Darbe Başbakanı' olarak adı geçen Ergenekon sanıklarının avukatlarından Yusuf Erikel'in gözaltına alınmasına neden olan Hamurcu, Savcı İlimoğlu'na 19 Mart 2010'da ifade verdi. Hamurcu, 18 Mayıs 2007'de resmi evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık suçundan tutuklandığını ve 6 yıl hapis cezası aldığını söyledi. Halen Kayseri Açık Cezaevinde yattığını belirterek, 10 Mart 2010'da 1 hafta izin alıp 15 Mart'ta İstanbul'a geldiğini ve Mason Locası'nın önünde beklemeye başladığını, Paşakay ve Akin'in yaralamak amacıylı 4 TL'ye bıçak aldığını anlattı. Yaralamayı düşündüğü kişilerin gücünden korkup pişman olduğunu ifade eden Hamurcu, polisi arayarak, "Mustafa Asım Akin'i vurmak üzere 190 cm boyunda lacivert montlu kahverengi ayakkabılı, ismi Ali olan kişi şeklinde kendimi ihbar ettim ve beni yakalamalarını sağladım" dedi.

ERİKEL TUĞGENERALE BAĞIRDI

Hamurcu, Ergenekon sanıklarından Durmuş Ali Özoğlu, Neriman Aydın ve Teğmen Mehmet Ali Çelebi gibi isimlerin avukatlığını yapan Yusuf Erikel'in Kayseri'deki davada avukatı olduğunu söyledi. Yusuf Erikel'le tanıştıktan sonra ağabeyi Yakup Erikel'in bürosunda ilk kez 2007’nin Mayıs ayında görüştüğünü anlatan Hamurcu, "İlk görüşmemizde resmi giyimli bir tuğgeneral vardı. Tuğgeneral ile Yusuf Erikel görüşüyordu. Yusuf Erikel tuğgenerale 'Genelkurmay'ın emridir' deyip 'Bu işi yapacaksın' diye bağırdığını gördüm. Ben de bu adam güçlü birisi diye kendi soruşturma dosyamı ona sundum" dedi.

BAŞBAKAN OLACAĞINA İNANDIRDI

Erikel'in, "Mustafa Yıldırım ve Ferda Paksüt'le işini görüşeceğim. Her işi lehimize çevirirler' dediğini aktaran Hamurcu, "Erikel, bana bunları anlatınca ben de kendimi büyük biri hissettim. Erikel, bana sansasyonel duruma girmek istediklerini, AKP hükümetinin devrileceğini ve kendisinin Başbakan olacağına beni inandırdı" diye konuştu.

‘ERİKEL'İN OFİSİNE GİTMEDİM’

Mason üstadlara suikast zanlısı Haci Ali Hamurcu'nun iddialarını ise Ertosun reddetti. Yusuf Erikel ve Hamurcu'yu tanımadığını belirten Ertosun, Ankara'da hakimlik yaptığından Avukat Yakup Erikel'i tanıdığını söyledi. Yakup Erikel'in ofisine de gitmediğini ve böyle bir toplantıya da katılmadığını kaydetti.

KORSAN KARARNAME KRİZİNE NEDEN OLDU

Ergenekon sanığı Engin Aydın ile görüntüleri ortaya çıkan HSYK Üyesi Ali Suat Ertosun, 2009 Adli Yargı Yaz Kararnamesi'nin görüşüldüğü sırada gündeme getirdiği korsan kararname ile tartışılmıştı. Ergenekon ve KCK soruşturmalarına bakan hakim ve savcıların yerinin değiştirilmesini isteyen Ertosun, önceki gün gerçekleştirilen HSYK toplantısında da verdiği önerge ile krize neden oldu. Gündemde olmamasına rağmen önerge vererek güz dönemi ünvanlı hakim ve savcı atamalarının yapılmasını istemişti. Kurul üyelerinin ısrarı üzerine Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, kurulun işleyişine aykırı olduğunu belirterek toplantıyı terk etmişti.

Bana Genelkurmay kimliğini gösterdi

Avukat Yusuf Erikel'le 13-14 Mayıs'ta Cağaloğlu'ndaki bürosunda yaptığı görüşmeye ilişkin Hacı Ali Hamurcu, şunları söyledi: "Yusuf Erikel ile konuşurken Ankara'da bana Genelkurmay Başkanlığı'nın kimliğini gösterdi. 'Biz devletimiz için çalışıyoruz. Devletimiz ile uğraşan kişiler aleyhine çalışıyoruz. Devletimizin parasını yiyen kişilerden hesap soracağız. Biz Özel Harp Dairesi'nin üyeleriyiz. Hurşit Tolon'un arkasından gidiyoruz’ dedi.” 18 Temmuz 2007'de tutuklandığını, bundan 2 ay sonra da Yusuf Erikel'in kendi yanınan gelerek, "Ortalık karışık. Benim yurtdışına çıkmam lazım. Avukatlığını abim Yakup Erikel yapacak" dediğini aktaran Hamurcu, ifadesinde, “Bundan sonra sadece Yakup Erikel'le yüz yüze geldim" dedi.

Polisteki ifadesini savcılıkta değiştirdi

Hamurcu, Yusuf Erikel'in de Ankara'da büro olarak kullandığı ağabeyi Yakup Erikel'in ofisinde gördüğü ilginç isimlerle ilgili olarak da ifadesinde şunları anlattı: "Ben Yakup Erikel'in Ankara'daki basın sitesinde avukatlık ofisinde Ali Suat Ertosun, Hasan Atilla Uğur ve ismini bilmediğim tuğgenerali aralıklı olarak 2007 yılında Mayıs'ın 2. haftasında ve Haziran ayında bu kişileri gördüm. Benim bu kişiler ile herhangi bir konuşmam olmadı." Savcı İlimoğlu'na mason üstatlarına suikastı ayrıntılarıyla anlatan Hamurcu, Erikel'in kendisini kışkırttığı yönündeki emniyetteki ifadesini ise savcılıkta değiştirdi. İfade üzerine 22 Mart'ta gözaltına alınan Yusuf Erikel'in de aralarında bulunduğu 9 kişi halen Emniyet’te tutuluyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 09:26

İLGİLİ HABERLER