Spor
  • 29.11.2007 12:03

ERTUĞRUL SAĞLAM GÖZÜNÜ REKORA DİKTİ

İSTANBUL - Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde (A) Grubu'nda Fransa'nın Olympique Marsilya takımını 2-1 yenerek gruptan çıkma iddiasını sürdüren Beşiktaş'ta, genç teknik direktör Ertuğrul Sağlam, gözünü ''Devler Ligi''nde siyah-beyazlı takıma en fazla kazandıran teknik direktör rekoruna dikti.
     Grubunda şu ana kadar Liverpool ve Olympique Marsilya'yı yenen ve 6 puan toplayan siyah-beyazlılarda teknik direktör Ertuğrul Sağlam da bu puanlarla Beşiktaş'ın eski teknik direktörlerinden Nevio Scala'yı geçti. Genç çalıştırıcı, ayrıca Galli teknik direktör John Benjamin Toshack ile aynı puana ulaştı.
     Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde 4. kez mücadele eden ''Kara Kartallar'', bu organizasyondaki ilk deneyimini 1997-98 sezonunda John Benjamin Toshack yönetiminde yaşamış ve bu sezon 6 puan toplamıştı.
     Beşiktaş, ''Devler Ligi''nde 2000-01 sezonunda ikinci kez yer alırken, İtalyan çalıştırıcı Nevio Scala yönetiminde 4 puan toplamıştı. Sağlam, dünkü galibiyetle 5. karşılaşmada takımını 6 puana ulaştırdı ve Scala'yı geride bıraktı.
     Siyah-beyazlı takım, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde en fazla puanı ise Rumen teknik direktör Mircea Lucescu döneminde elde etti.
     Ligde 2003-04 sezonunda 3. kez yer alan Beşiktaş, Lucescu yönetiminde 2 galibiyet ve 1 beraberlik alıp 7 puan toplamış ve tarihindeki en fazla puana ulaşmıştı.
     Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk Türk çalıştırıcısı unvanını alan Ertuğrul Sağlam, takımına iki galibiyet kazandırarak 6 puan topladı ve ligde takımına en başarılı dönemlerinden birini yaşattı.
     (A) Grubu son maçında Portekiz'in FC Porto takımıyla deplasmanda final niteliğinde maça çıkacak Beşiktaş, bu karşılaşmadan bir galibiyet alırsa puanını 9'a çıkaracak ve gruptan çıkma başarısı gösterecek.
     Siyah-beyazlı takımın 9 puan alması halinde Ertuğrul Sağlam da ekibine en fazla puan kazandıran teknik direktör unvanını elde edecek.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:27

İLGİLİ HABERLER