Spor
  • 7.10.2008 15:45

ERTUĞRUL SAĞLAM'IN BEŞİKTAŞ KARNESİ

İSTANBUL - Beşiktaş'ta, 1 Haziran 2007'de göreve başlayan ve bugün istifasını açıklayan teknik direktör Ertuğrul Sağlam, siyah-beyazlı futbol takımının başında toplam 61 resmi maça çıktı.
Siyah-beyazlılar, Ertuğrul Sağlam döneminde oynadığı 61 resmi maçın 38'ini kazanırken, 15 yenilgi, 8 de beraberlik aldı. Beşiktaş, Sağlam ile rakip fileleri toplam 101 kez havalandırırken, kalesinde 66 gol gördü.
''Kara Kartallar'', Ertuğrul Sağlam'ın görev başında bulunduğu sürede herhangi bir kupa kazanmayı da başaramadı.
Ertuğrul Sağlam döneminde Beşiktaş, Turkcell Süper Lig'de toplam 40 maç oynadı.
Siyah-beyazlılar, bu 40 maçta 27 galibiyet, 6 beraberlik, 7 mağlubiyet elde edip 69 gol attı, kalesinde ise 36 gol gördü.
Geçen sezon 34 maçta 23 galibiyet, 4 beraberlik, 7 yenilgiyle 73 puan toplayan siyah-beyazlılar ligi averajla 3. sırada tamamladı.
Beşiktaş, bu sezon ise Sağlam'ın görevde bulunduğu 6 maçta yenilgi yüzü görmeyip, 4 galibiyet, 2 beraberlik elde etti.
Siyah-beyazlılar, Sağlam döneminde Fortis Türkiye Kupası'nda ise grupları geçtikten sonra ikinci turda Çaykur Rizespor'a elendi.
Beşiktaş, Ertuğrul Sağlam ile Türkiye Kupası'nda 6 maç oynayıp, 3 galibiyet, 1 beraberlik, 2 de mağlubiyet yaşadı.
Beşiktaş, Ertuğrul Sağlam döneminde Avrupa kupalarında en farklı skorlu yenilgisini aldı.
Geçen sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde İngiltere'nin Liverpool takımına 8-0 yenilen siyah-beyazlılar, hem kendi tarihlerinin, hem de Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin en farklı yenilgisini alıp kötü bir rekora imza attı.
Sağlam döneminde geçen sezon oynadığı 2 ön elemeyi de geçerek Şampiyonlar Ligi'ne kalmayı başaran Beşiktaş, bu sezon ise UEFA Kupası'na 1. turda veda edip, gruplara kalamadı. Metalist Kharkiv karşısında alınan 4-1'lik yenilgi de, Sağlam'ın gidişinde en önemli etkenlerden biri oldu.
''Kara Kartallar'', Sağlam ile Avrupa kupalarında toplam 14 maç oynayıp, 8 galibiyet, 1 beraberlik, 5 de mağlubiyet aldı. Siyah-beyazlılar, 19 gol atarken, kalesinde ise 21 gol gördü.
Beşiktaş, Ertuğrul Sağlam ile derbi maçlarda başarılı sonuçlar alamadı.
Sağlam döneminde toplam 5 derbi maçı yapan siyah-beyazlılar, bunların sadece 1'ini kazanırken, 4'ünde ise sahadan yenilgiyle ayrıldı.
Tek galibiyetini ligde BJK İnönü Stadı'nda 1-0'lık sonuçla Galatasaray karşısında elde eden Beşiktaş, Fenerbahçe'ye karşı ise galibiyet alamadı. Fenerbahçe ile 2'si ligde, 1i de TFF Süper Kupa olmak üzere 3 maç yapan siyah-beyazlılar, 3 karşılaşmayı da 2-1'lik sonuçlarla kaybetti.
Derbilerdeki tüm maçlarını 2-1'lik sonuçlarla yitiren Beşiktaş, Galatasaray'a da geçen sezonun ilk yarısında Ali Sami Yen Stadı'nda 2-1 mağlup olmuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:39

İLGİLİ HABERLER