Eğitim
  • 29.11.2011 10:52

ERZURUM'DA SINIF ÖĞRETMENİ KAZADA ÖLDÜ

ERZURUM’un Aziziye İlçesi’ndeki okullarda görevli öğretmenleri taşıyan servis minibüsü, kavşakta TIR’ın altına girdi. Kazada, evli ve 2 çocuk annesi öğretmen 34 yaşındaki Gönül Aydın öldü, minibüs şoförü ile 9 öğretmen yaralandı.

Öğretmen ve öğrencileri üzüntüye boğan trafik kazası, bugün saat 06.35’te Erzurum- Erzincan karayolu üzerinde meydana geldi. Erzurum kent merkezinde oturan ve Aziziye İlçesi’ndeki okullarda görev yapan öğretmenleri taşıyan 37 yaşındaki Aydın Çakot yönetimindeki 25 S 0360 plakalı servis minibüsü, Dadaşkent’teki Cimilli AVM yanındaki kavşakta 44 KP 078 plakalı saman yüklü TIR’la çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle hurda yığınına dönen minibüs yan yattı. Kazada, öğretmen Gönül Aydın olay yerinde yaşamını yitirdi. Minibüs sürücüsü Aydın Çakot ile öğretmenlerden Ayhan Şenol, Esra Kavak, Nur Haşimoğlu, Mine Yavuz, Fatih Duruer, Samet Başkonuş, Songül Öztürktekin, Esra Yılmaz ile Zeynep Sadak yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma, Bölge Eğitim ve Araştırma ile Özel Şifa hastanesine kaldırıldı.

EŞİ YIKILDI

Atatürk İlköğretim Okulunda sınıf öğretmeni Gönül Aydın’ın aynı okulda öğretmen olan eşi Adem Aydın ölüm haberi ile yıkıldı. 1 ve 2 yaşında iki çocukları bulunan öğretmen Adem Aydın sinir krizleri geçirdi. Öğretmenlerin kaza geçirdiği haberi üzerine Aziziye İlçesi’ndeki Atatürk İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri hastanelere koştu. Kapısı kapalı olan okula gelen ve kazadan habersiz olan öğrenciler ise bahçede beklemeye başladı.

2 ÖĞRETMEN AMELİYATA ALINDI

Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Özarslan, kazada bir öğretmeni kaybettiklerini, iki öğretmenin ameliyata alındığını, 7 öğretmenin ise sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, minibüsün Erzurum kent merkezinde oturan ve Aziziye İlçesi’ndeki Atatürk ile Şekerli ilköğretim okullarında görev yapan öğretmenleri taşıdığını belirtti. Atatürk İlköğretim Okulu öğretmeni Gönül Aydın’ın kazada öldüğünü, aynı okuldan 7 öğretmen ile Şekerli’den 2 olmak üzere 9 öğretmenin yaralandığını kaydeden Abdullah Bilge, "Öğretmenlerimizi taşıyan minibüse kavşakta TIR çarpmış. Çok üzücü bir kaza" dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:51

İLGİLİ HABERLER