Yaşam
  • 30.11.2011 12:32

ERZURUM'DA SOĞUKLAR DONDURUYOR...

Kış aylarına girmemizle beraber soğuk hava her geçen gün kendini iyiden iyiye hissettirmeye devam ediyor. Doğu illerimizde soğuk havadan dolayı vatandaşlar zor günler geçiriyor.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi’nde soğuk hava etkisini sürdürüyor. Soğuk nedeniyle, bölgedeki bazı ev ve iş yerleri ile araçların camlarında buzlanmalar meydana geldi, kaldırımlar buz tuttu, çatılarda buz sarkıtları oluştu.

Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle Ardahan’da 6 köy yolu ulaşıma kapandı. Yetkililer, köy yollarının ulaşıma açılması için başlatılan karla mücadele çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade ettiler. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, Erzurum’da eksi 21, Ağrı’da eksi 17, Kars’ta eksi 13, Bayburt’ta eksi 12, Erzincan’da eksi 7 ve Iğdır’da eksi 6 derece olarak ölçüldü.




Günün en yüksek hava sıcaklığının da Ağrı ve Erzurum’da eksi 1, Ardahan ve Kars’ta 0, Ağrı’da 1, Bayburt’ta 3 ve Iğdır’da 7 derece olması tahmin ediliyor.

-Kapanan yollar ulaşıma açıldı- Bu arada, Ardahan’da kar yağışı ve tipiden dolayı dün ulaşıma kapanan Ardahan-Posof ile Ardahan-Şavşat karayolları ulaşıma açıldı.

Karayolları 126. Şube Şefi Ümit Yıldırım AA muhabirine yaptığı açıklamada dün şiddetli kar yağışı ve fırtınadan dolayı Ardahan-Posof ile Ardahan-Şavşat yollarının ulaşıma kapandığını anımsatarak, sabaha karşı fırtınanın durmasıyla birlikte karayollarında karla mücadele çalışması yapıldığını, saat 07.30 itibariyle yolların ulaşıma açıldığını belirtti.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:49

İLGİLİ HABERLER