Dünya
  • 16.3.2020 17:01

Esad'ı İran'dan gelen Koronovirüs taşıyan Şii milisler yok edecek

Esed rejimini virüs korkusu sardı..

Onlarca ülkede binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüsün Suriye'ye ulaşarak 62 kişide görüldüğü, bunlardan 10’a yakının hayatını kaybettiği aktarılırken katil Esed'in dışarıya bilgi sızmaması için baskı yaptığı bildirildi.

Birçok ülkeye yayılan koronavirüs salgınının Suriye’ye de ulaştığı, 62 kişide koronavirüs tespit edildiği, bunlardan 10’a yakının hayatını kaybettiği aktarıldı. Katil Esed güçlerinin konu hakkında dışarıya bilgi sızmaması için baskı yaptığı belirtiliyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Suriye’de 62 kişinin koronavirüsüne yakalandığını, en fazla vakanın Şam’da olduğu diğer vakalarında, Lazkiye, Humus ve Palmira’da görüldüğünü açıkladı.

Akit’e değerlendirmelerde bulunan Stratejik Düşünce Enstitüsü Savunma ve Güvenlik Koordinatörü emekli Kıdemli Albay Mithat Işık, “İran’da koronavirüse karşı alınmış olan tedbirler yok. Devrim muhafızları, Hizbullah ve milisler sık sık Suriye’ye geçerek burada, Ruslar ve rejim güçleri ile birlikte savaşıyorlar. Korona’nın Suriye’de çıkmasıyla Ruslarla, İran arasındaki birlikteliği sekteye uğratacağını değerlendiriyorum. En azından birlikte çalışan güçler ayrılabilir” diye konuştu.

ASSAM yöneticisi emekli Albay Ersan Ergür de bölgedeki Rusların Suriye’de yaptığı yatırımları bir çırpıda bırakamayacağını belirterek, “Rusya’nın Suriye’den çekilebileceğini düşünmüyorum” dedi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2020 17:03

İLGİLİ HABERLER