Gündem
  • 30.10.2019 00:06

Esad'ın 18 askeri esir alındı

Suriye Milli Ordusu (SMO) Rasulayn'da Esed rejimi askerlerini esir aldı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Rasulayn kırsalındaki Tel Hava köyünde en az 14 rejim askerinin esir alındığı ifade edildi.

9 Ekim'de bölgede YPG'ye karşı başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Türkiye destekli SMO bölgeyi büyük ölçüde kontrol altına almıştı.

Bu bölgelerin SMO tarafından kontrol altına alınmasının ardından Esed rejimi YPG ile anlaşarak Münbiç ve Kobani başta olmak üzere örgütün kontrolündeki bazı bölgelere girmişti.

Bu bölgelerde SMO ile rejim güçleri arasında yer yer çatışmalar yaşanıyordu.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI : 18 ESAD ASKERİ ESİR ALINDI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Rasulayn’ın güneydoğusunda arama/tarama/keşif/emniyet faaliyeti sırasında Rejim unsuru olduğunu iddia eden 18 kişi sağ olarak ele geçirilmiştir. Konu incelenmekte olup, aynı zamanda Rusya Federasyonu makamları ile koordine edilmektedir." denildi.

'Türk-Rus ortak devriyelerine başlanacaktır'

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, “Türk-Rus ortak devriyelerine başlanacaktır. Bu kapsamda devriye güzergahlarında mayın, EYP temizlik faaliyetlerine ve keşif uçuşlarına başlanmıştır.” denildi.

Milli Savunma Bakanlığından, Ekim'de Rusya Federasyonu ile Soçi'de varılan mutabakat çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunuldu. Bakanlıktan yapılan 5 maddelik açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“1. 22 Ekim 2019 tarihinde Fırat'ın doğusuna ilişkin Türkiye ile Rusya Federasyonu arasında Soçi'de varılan mutabakat kapsamındaki hususların yerine getirilmesinde tarafımızca gerekli hassasiyet gösterilmiştir.

2. 150 saatlik sürenin sonunda, Rusya Federasyonu tarafından, YPG'nin ağır silahlarıyla birlikte Türkiye-Suriye sınırından itibaren 30 kilometrenin, ayrıca da Münbiç ve Tel Rıfat'ın dışına çıkarıldığı bildirilmiştir.

 

Güncellenme Tarihi : 30.10.2019 00:09

İLGİLİ HABERLER