Medya
  • 2.11.2020 23:47

Esad'ın destekçisi ünlü İngiliz gazeteci Robert Fisk öldü

Türkiye ve Erdoğan ile alakalı onlarca yalan ve iftirada bulunan ünlü İngiliz Gazeteci Fisk, öldü.Fisk Esad'ın Hama'daki katliamlarının en ateşli savunucuydu.. Ateşi bol olsun.

Ortadoğu'ya olan ilgisi ve bu yöndeki çalışmalarıyla tanınan İngiliz gazeteci Robert Fisk'in İrlanda'nın başkenti Dublin'deki evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu öldüğü bildirildi.

Irish Times gazetesindeki habere göre Fisk, Cuma günü felç geçirdiği şüphesiyle evinden hastaneye kaldırıldı ve Cumartesi günü hastanede öldü.

Kaleme aldığı spekülasyon içeren haberleriyle bir döneme damgasını vuran Robert Fisk, İngiltere'nin en meşhur gazetecilerinden biri olarak gösteriliyordu.

Özellikle Suriye iç savaşının başladığı dönemden bu yana Baas rejimi yanlısı yazılarıyla gündem olan Fisk, öldüğü güne kadar The Independent için yazmayı sürdürdü.

Faysal Kasım'dan Robert Fisk'e: Ruhuna lanet olsun

El Cezire Arapça kanalının ünlü sunucusu Faysal Kasım, hayatını kaybeden İngiliz gazeteci Fisk ile ilgili kullandığı cümleler dikkat çekti. El Cezire Arapça kanalının ünlü sunucusu Faysal Kasım, hayatını kaybeden İngiliz gazeteci Robert Fisk ile ilgili kullandığı cümleler dikkat çekti.

Kendisi de Suriye asıllı bir Dürzi olan Kasım, Robert Fisk'in ölümünden sonra sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Kasım mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Ünlü İngiliz gazeteci Robert Fisk, Hafız Esed'in izniyle yıkılmış ve sakinleri katledilmiş Hama kentine giren tek gazeteci olarak öldü. Fisk bundan sonra Esed ailesinin suçlarını savunmaya karar verdi. Beşar ile Suriyelilerin karşısında durdu. Bugün Fisk'in ölümüyle ilgili mesajları okurken aklıma tek bir cümle geldi: Ruhuna lanet olsun."

Resim

 


 

 

Güncellenme Tarihi : 3.11.2020 00:01

İLGİLİ HABERLER