Gündem
  • 29.2.2020 16:34

Esad'ın iki generalini daha öldürdük

Türkiye SİHA ile vurdu: Rejimin 2 generali öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı bir SİHA tarafından Halep güneyindeki bir hedefe düzenlenen saldırıda 2 general ile bir albay öldürüldü.

İdlib’de Türk askerlerine yönelik saldırının ardından Esed rejimi hedeflerine yönelik birçok misilleme saldırısı düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Halep güneyinde Zerbe'de bulunan bir rejim karargahını da hedef aldı.

Rejim kaynaklarına göre saldırıda Cumhuriyet Muhafızları 73. Tabur Komutanı Tuğgeneral İsmail Ali ile yine Cumhuriyet Muhafızları 124. Tugayı Komutanı Tuğgeneral Berhan Rahmun ile Albay Mazin Fervati öldürüldü.

Saldırının Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile gerçekleştirildiği ifade edildi.

Son olarak Hama'da Curin'de bulunan Esed rejimi askeri üssünün TSK tarafından karadan karaya atılan füzeyle hederf alındığı belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İdlib'den gelen şehit haberlerinin ardından bölgede topçu ve SİHA'larla düzenlediği saldırılarda Suriye ordusundan 2 general ve 1 kurmay albayın da öldürüldüğü öğrenildi.

İdlib'de Türk askerine yönelik gerçekleştirilen ve 34 askerin şehit olduğu saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bölgeye yönelik operasyonları devam ediyor.

Son 2 günde yapılan saldırıların ardından rejimin 2100'ün üzerinde asker kaybettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanırken, sahadan gelen bilgilere göre ölen rejim askerleri içerisinde 1 tümgeneral, 2 tuğgeneral ve 1 kurmay albay da bulunuyordu.

Suriye'de İdlib ve Sarakib yakınlarında bulunan Esad rejimine ait noktalar Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından vuruluyor. Operasyonda rejime ait mühimmat ve askeri araçlar imha ediliyor. Operasyonlarda 8 tank, 4 zırhlı araç, 5 obüs ve 2 çok namlulu roketatarın da imha edildiği açıklandı.

Güncellenme Tarihi : 29.2.2020 16:53

İLGİLİ HABERLER