Gündem
  • 10.8.2020 20:27

Esad'ın safında savaşan 250 Filistinli öldürüldü

Esed rejimi saflarında savaşan yüzlerce Filistinli çatışmalarda öldü..

Esed rejimi saflarında savaşan yüzlerce Filistinli çatışmalarda öldü

2011 yılında başlayan savaşta Suriye'de Esed rejimi saflarında savaşan yüzlerce Filistinli öldürüldü.2011 yılında başlayan savaşta Suriye'de Esed rejimi saflarında savaşan yüzlerce Filistinli öldürüldü.

"Suriye'deki Filistinliler İçin Çalışma Grubu" adlı sivil oluşum tarafından yayınlanan rapora göre, savaşın başından bu yana rejim saflarında savaşan en az 250 Filistinli öldü.

Raporda, yaklaşık 250 kişinin çatışmalarda öldüğü, 15 kişinin ise rejim güçlerinden ayrıldıktan sonra veya rejime karşı savaşırken öldüğü bildirildi.

Ölümlerin çoğu, Filistinli milis grupların yoğun olarak çatışmalara katıldığı Şam kırsalındaki Duma ve Adra arasındaki Tel Kürdi bölgesinde gerçekleşti. Bunun yanı sıra Suriye'nin güneydoğu kesimindeki Suveyda kırsalında da çok sayıda Filistinli Esed rejimi saflarında savaşırken öldürüldü.

Filistinli milislerin lideri koronadan öldü

Öte yandan, rejim saflarında savaşan Filistinli gruplar arasında önde gelenlerden olan Filistin Kurtuluş Ordusu'nun lideri Tümgeneral Muhammed Tarık el Hadra 5 Ağustos günü koronavirüs nedeniyle öldü.

Yerel kaynaklar ölümün grup için büyük bir kayıp olduğunu vurgularken, Hadra'nın yanı sıra grubun önde gelen liderlerinden Tuğgeneral Muhammed Şedade Osman da kısa bir süre önce koronavirüs nedeniyle ölmüştü.

Başkent Şam kırsalında koronavirüs salgınının yayıldığı ve çok sayıda kişinin salgın nedeniyle öldüğü, özellikle İran destekli milis güçlerin koronavirüsün yayılmasına yol açtığı biliniyordu.

Kaynak: Mepa News

Güncellenme Tarihi : 10.8.2020 20:35

İLGİLİ HABERLER