Gündem
  • 20.5.2019 02:01

Eşbaşkan açıktan söyledi!.. 23 Haziran'da sandıklardan HDP çıkacak

HDP'den tehdit dolu açıklama: O gün ne yapacağımız çok nettir

PKK'nın siyasi uzantısı HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 23 Haziran seçimlerine ilişkin yine şiddet ve tehdit dolu açıklamalarda bulundu. Temelli, “İstanbul’da seçimlere giderken bize soruyorlar HDP ne yapacak diye. Söyledik ne yapacağımız çok nettir" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, YSK'nın İstanbul seçimlerini tekrar etmesinin ardından skandal açıklamalarını sürdürüyor. Temelli,  "23 Haziran günü sandığa iyi baksınlar, o sandıktan barış çıkacak, demokrasi çıkacak, yine HDP çıkacak. 31 Mart’ta söylediğimizi bir kez daha söylüyoruz. İstanbul Ya Me Ye" dedi.

Sezai Temelli, iptal edilen İstanbul seçimlerine ilişkin gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına katıldı. İstanbul’daki toplantıda güncel gelişmelere de değinen Temelli, PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırması talebiyle provokasyona başlayan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekerek, “Tüm ülke tecrit altındadır. Şimdi bu tecridi kırma zamanıdır. Kararlı mücadelemizle, vazgeçmeyen irademizle tecride son vereceğiz” dedi.

Tehdit etti

İttifak tartışmalarına ilişkin Temelli, “Kürtlerin ne yapacağını merak ediyorsan sadece seçimlere bakma, dön bak 40 yıldır ne yaptıklarına bak. Onca çıkartılacak ders varken bu dersleri çıkartamıyorsan sürükleneceğin yer acz çukurudur” ifadelerini kullanarak büyük skandala imza attı.

23 Haziran açıklaması

YSK eliyle iptal edilen ve yenilecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili konuşan Temelli şunları söyledi: “İstanbul’da seçimlere giderken bize soruyorlar HDP ne yapacak diye. Söyledik ne yapacağımız çok nettir. Bugün artık herkes kendi kendine şu soruyu sormalı: HDP ne yapacak değil, ben ne yapacağım? Bu tecridin sonlanması, bu otoriter rejimin son bulması için ben ne yapacağım? Bu adımı birlikte attığımızda o dayanışma ağlarını var ettiğimizde, gücümüzün ne denli büyük olduğuna tanıklık edeceğiz.

 

Güncellenme Tarihi : 20.5.2019 03:15

İLGİLİ HABERLER