Dünya
  • 15.6.2016 00:06

Eşcinselleri öldüren Omar Mateen de Eşcinsel çıktı

ABD'nin Orlando kentindeki bir eşcinsel kulübünü basıp 49 kişiyi katlederek, ülke tarihinin en kanlı saldırısını gerçekleştiren Omar Mateen'in de gey olduğu öne sürüldü.

Daily Mail'in haberine göre, Mateen'in eski eşi Sitora Yusufiy'nin Brezilyalı nişanlısı Marcio Dias, Orlando'daki gece kulübünü kana bulayan saldırganın eşcinsel olduğunu iddia etti.

'Orlando canisi eşcinseldi' iddiası

Brezilya televizyonuna konuşan Dias, "Sitora bana Omar Mateen'in gey eğilimleri olduğunu söyledi. Babası da oğlu için birçok defa 'gey' demiş" ifadesini kullandı.

ABD vatandaşı Omar Mateen'in ayrıldığı eşi Sitora Yusufiy yaptığı açıklamada, 2009 yılında 4 ay evli kaldığı Matten'in akli dengesinin bozuk olduğunu söyledi.

Yusufiy "Ailem, Mateen'in bana fiziksel şiddet uyguladığını öğrendikten sonra beni bu birliktelikten kurtardılar" açıklamasında bulundu. Yusufiy, Mateen'in psikolojik sorunları olduğu ve akli dengesinin bozuk olduğunu belirterek "Öfkelendiği zaman gözü hiçbir şeyi görmez. Çevresindeki her şeye zarar verirdi." ifadelerini kullandı.

Yusufiy, Matten'in çamaşırların yıkanması gibi basit gerekçelerle kendisine sürekli şiddet uyguladığını kaydetti.

Dias, "Sitora, FBI'a, Omar Mateen'in dengesiz biri olduğunu ve eski eşinin herhangi bir terör örgütünün üyesi olmadığını düşündüğünü aktardı. Ama FBI, ondan bunu ABD medyasına söylememesini istedi" iddiasında bulundu.

Sitora Yusufiy, eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle 2011'de Afganistan asıllı ABD vatandaşı Mateen'den boşanmıştı.

"MATEEN'İN DİNLE İLGİSİ YOK"

Mateen'in dinle bir ilgisinin olmadığına da dikkat çeken Yusufiy, kısa süre evli kaldığı eski kocasının sürekli olarak spor salonuna gittiğini sözlerine ekledi.

ABD'de yayın yapan NBC televizyon kanalına konuşan Mateen'in babası ise "Saldırının dinle uzaktan yakından ilgisi olmadığını" vurguladı.

"SÜREKLİ EŞCİNSEL KULÜBÜNE GELİRDİ"

Orlando Sentinel gazetesi ise Mateen'in, saldırı düzenlediği eşcinsel kulübüne daha önce de birçok kez gittiğini bildirdi.

Gece kulübünün Ty Smith adlı müdavimi, katliamdan önce Mateen'i "Pulse" adlı mekanda onlarca kez gördüğünü söyledi.

Orlando Sentinel'e konuşan Smith, "Bazen gelip bir köşede oturur ve kendi başına bir şeyler içerdi... Bazen de sarhoş olup epeyce gürültü çıkarır, agresifleşirdi" dedi.

Gece kulübünde "Kristina McLaughlin" adıyla sahne alan Chris Callen da Mateen'in en az üç yıldır bu mekana geldiğini söyledi.

Kulübün müdavimlerinden Kevin West ise Los Angeles Times'a yaptığı açıklamada, eşcinsel uygulaması olarak bilinen Jack'd üzerinden birçok kez Mateen'den mesaj aldığını söyledi.

West, "Onunla hiç buluşmadım ama saldırıdan yaklaşık bir saat önce gece kulübünün etrafında onu gördüm" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.6.2016 00:08

İLGİLİ HABERLER