Dünya
  • 27.1.2021 23:58

Esed ile PKK birbirine girdi! Haseke'de karşı karşıya

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Haseke şehrinde rejim güçleri tarafından kontrol edilen mahallelerdeki yaygın hoşnutsuzluğu izledi. Yüzlerce bölge sakini, El Haseke kentindeki adalet sarayı önünde, rejim güçlerinin elindeki bölgelerde PKK kuşatmasını reddeden ve yaşamın gereklerinin bu bölgelere girmesini engelleyen bir nöbet düzenledi.

Birkaç saat önce Gözlemevi aktivistleri, İç Güvenlik Güçlerinin (Asayiş), sivillerin rejim kontrolündeki mahallelerden ve bölgelere seyahat etmelerini engelledikten sonra Haseke şehrinde rejim güçlerinin kontrolü altındaki tüm güvenlik bölgesini kordon altına aldığını bildirdi. . Asayiş Kuvvetlerinin, Haseke'de sivillerin kendi kontrolleri altındaki ve rejim kontrolündeki bölgeler arasında yalnızca yaya olarak seyahat etmelerine izin verdiğini belirtmek gerekir.

Güvenilir kaynaklar, bu sabah erken saatlerde SOHR'a, El-Kamışlı ve Haseke şehirlerindeki güvenlik bölgelerinde rejim sadıklarının saatler içinde oturma eylemi başlatmasının beklendiğini ve İç Güvenlik Güçlerinin uyguladığı boğucu kuşatmayı kınadığını bildirdi (Asayish ) 17 gün önce başlayan iki şehirdeki rejimin elindeki bölgelerde. Bu arada, rejim güçlerini iki şehri terk etmeye zorlayan rejime sadık olanlar arasında bir korku hali hüküm sürüyordu.

Suriye'nin doğusundaki Haseke kentinde Esed rejimi taraftarları terör örgütü YPG/PKK karşıtı gösteri düzenledi.

Suriye'nin doğusundaki Haseke kentinde Esed rejimi destekçileri, terör örgütü YPG/PKK'nın rejime ait askeri bir bölgeyi kuşatma altına almasını ve gıda maddelerinin girişini durdurmasını protesto etti.

Haseke'de Esed rejimi ile terör örgütü YPG/PKK arasında bir ayı aşkın süredir yaşanan gerilim, tırmanmaya devam ediyor.

Terör örgütü YPG/PKK'nın Haseke il merkezinde Esed rejimine ait askeri bir bölgeyi kuşatma altına alması ve gıda maddelerinin girişini durdurmasına rejim taraftarları tepki gösterdi.

Haseke il merkezinde toplanan onlarca rejim taraftarı, YPG/PKK karşıtı slogan atarak gösteri yaptı.

Terör örgütü YPG/PKK unsurları, uzun namlulu silahlarla havaya ateş açarak göstericileri dağıtmaya çalıştı.

Silah seslerinin duyulmasının ardından göstericiler kaçışarak dağıldı.

Terör örgütü YPG/PKK dün kuşatma altına aldığı Esed rejimi askerlerinin bulunduğu askeri bölgeye gıda ve temel ihtiyaç maddelerinin girişini engellemişti.

Örgüt unsurları, Esed rejimi askerlerinin ailelerinin evlerinde arama yapma girişiminde bulunmuştu.

Güncellenme Tarihi : 28.1.2021 11:26

İLGİLİ HABERLER