Gündem
  • 29.4.2013 15:13

Esed'in eski danışmanı konuştu

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in ve babası Hafız Esed'in eski danışmanı Dr. Samir et-Taki, Suriye'de kurulacak yeni sistemin, tüm grupları kucaklaması gerektiğini söyledi.

Merkezi Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai kentinde bulunan düşünce kuruluşu Orient Araştırma Merkezi'nin de başkanlığını yapan Dr. Samir et-Taki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'ye yapılan yardımların sağlıkla sınırlı kalmaması gerektiğini belirtti.

Taki, "Özellikle Türkiye, sağlık ve insani yardım alanında Suriye halkına çok destek oluyor ancak asıl gerekli olan Suriye'nin içine yardım ulaştırmak ve ülkedeki karışıklığı sonlandırmak için siyasi süreci başlatmak" diye konuştu.

Suriye'deki olayların yeni bir perspektifle ele alınması gerektiğini belirten Taki, "Yeni bir alternatif olarak, Rusya ve İran ile iyi ilişkileri olan ülkeler siyasi süreci başlatabilir. Kanada, Güney Afrika, Endonezya ve Türkiye gibi ülkeler Suriye'de siyasi çözüm için bir araya gelebilir. Bu ülkeler, süreci dışarıdan yürütebilir. Türkiye de bu grubun içinde olmalı çünkü Türkiye'nin rolü çok önemli" dedi.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:48

İLGİLİ HABERLER