Asayiş
  • 19.10.2005 03:46

EŞİNİ DAHA FAZLA ACI ÇEKMESİN DİYE VURDU SONRA İNTİHAR ETTİ!..

Mustafa Özdabak, Hürriyet -- Profilo Holding Genel Koordinatörü İhsan Vardal, 10 yıldır Alzheimer hastası olan ve durumu gittikçe kötüleşen 50 yıllık eşi Nebile Vardal’ı dün sabah tabancayla öldürdükten sonra intihar etti. Nebile Vardal’ın kardeşi Güner Özakın, ‘İhsan Ağabey ablama çok düşkündü. Her ikisinin de acısına son vermek için böyle bir şey yaptı herhalde’ dedi. 25 yıldır Vardallar’ın yanında çalışan Ayşe Çelebi, poliste verdiği ifadesinde, ikisi de 80 yaşında olan çiftin dün sabah Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi’ndeki evlerinde saat 10.00 sıralarında kahvaltılarını bitirdiğini ve odalarına girdiğini söyledi, olayı şöyle anlattı:

‘Hanımefendi, bir süredir tedavi görüyordu. İhsan Bey de son günlerde hayli sinirliydi. İhsan Bey yorganı düzeltmem için çağırdı. Daha sonra, günlük işler için mutfağa döndüm. Bir süre sonra bir ses duydum. Bunun apartmandaki bir tamirattan kaynaklandığını sandım. Daha sonra odaya baktığımda her ikisini de kanlar içerisinde buldum.’

Şakağından yaralı İhsan Vardal, Gayrettepe’deki Metropolitan Hastanesi’ne, çenesinden yaralı eşi ise Çağlayan’daki Florence Nightingale Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak çift kurtarılamadı. Olay yeri inceleme ekipleri evde 2 boş kovan buldu.

Nebile Vardal’ın kızkardeşi Güner Özakın’ın ve aile dostlarının verdiği bilgiye göre, İhsan Vardal 10 yıldır Alzheimer olan ve durumu giderek kötüleşen eşinin durumuna çok üzülüyordu. Vardal çifti üniversitede tanışmıştı. Vardallar’ın çocukları yoktu.

Nebile Vardal’ın kızkardeşi Güner Özakın, ‘İhsan Ağabey ablama çok bağlıydı. Onlar birbirlerinin hem sevgilisi, hem çocuğu, hem de eşiydi. Ablamın giderek kötüleşmesi İhsan Ağabey’i kahrediyordu. Müşterek acılarına son vermek için böyle yaptı herhalde’ dedi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan İhsan Vardal, Emniyet Müdürlüğü ve bir dönem kaymakamlık yapmış, 19 yıl da İstanbul Sanayi Odası’nda genel sekreterlik görevinde bulunmuştu. Vardal, son olarak Profilo Holding’te genel koordinatörlük yapıyordu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Nebile Vardal ise 1978 yılına kadar, Ziraat Bankası’nda hukuk müşaviri olarak görev yapmıştı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:52

İLGİLİ HABERLER