Asayiş
  • 30.11.2007 11:55

EŞİNİ VAHŞİCE ÖLDÜRDÜ, ÖMÜR BOYU HAPİS ALDI

İZMİR'in Buca İlçesi'nde 4 yıl önce, 2 çocuk annesi eşi Semra Yüce'yi ve sevgilisi olduğunu iddia ettiği Raif Tursun'u öldürmek suçundan tutuklu yargılanan Kadir Yüce, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Yüce'nin, ‘eşini vahşiçe ve sapıkça öldürdüğü’ gerekçesiyle cezasının bir yılını geceli gündüzlü hücrede geçirmesi kararlaştırıldı.
      Birçok suçtan sabıkası bulunan ve işsiz olan 38 yaşındaki Kadir Yüce, 2003 yılında önce eşi 34 yaşındaki Semra Yüce ile ilişkisi olduğunu iddia ettiği 28 yaşındaki Raif Tursun'un evine gitti. Kapıyı açan Tursun'un eşi Songül Tursun'dan kocasını çağırmasını istedi. Yüce, kapıya gelen 2 çocuk babası Tursun'a ateş edip öldürdü. Ardından eşini otomobille gezdirmek bahanesiyle Kaynaklar Beldesi'ndeki ormanlık alana götürdü. Bir mağazada çalışan eşi Semra Yüce'nin ağızını kapatıp, çırılçıplak soyduktan sonra, önce tecavüz etti, ardından tabancayla öldürdü.
      Olaydan sonra kaçan, polisin her yerde aradığı Kadir Yüce, 2006 yılında Fransa'da ortaya çıktı. Amcası, kızıyla evlenmek isteyen Yüce'ye karşı çıktı. Bunu gururuna yediremeyen Yüce, amcasının kızını, okuduğu okula gidip, bıçakla yüzünden yaraladı. Yüce, Fransız polisi tarafından yakalandı. Yazışmaların ardından Türkiye'ye iade edildi.
      Tutuklanan Kadir Yüce hakkında İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘iki kişiyi öldürme, hürriyeti tahdit ve ruhsatsız silah taşımak’ suçlarından ağırlaştırımış ömür boyu ve ayrıca 13 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Suçlamaları kabul etmeyen Yüce, “Ben eşimi neden öldüreyim? Onu çok seviyorum. Bunlar iftira. Raif Tursun'u da ben öldürmedim'' dedi.
      Mahkeme Başkanı Ahmet Hekimoğlu, ölen kadından alınan ve DNA incelemesi yapılan sperm örnekleri ile olay yerinde bulunan sigara izmaritlerindeki tükürüğün, kendisine ait olduğunun belirlendiğini, bu durumu nasıl açıklayacağını sordu. Sanık Yüce, bu soruya cevap veremedi.
      Yargılama sonunda mahkeme heyeti, sanık Yüce'yi, ‘adam öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapse, ‘hürriyeti tahdit’ten 8 yıl ve ‘ruhsatsız silah bulundurmak’tan 1 yıl hapis cezasına çarptırdı. ‘Sanığın eşini öldürürken sapıkça ve vahşiçe suçu işlediğinden’ ayrıca 1 yıl, geceli gündüzlü hücre hapsi cezası da verildi.
      Sanık Yüce karar sonrası mahkeme heyetine dönüp, “Ben ne yaptım ki bu kadar ceza verdiniz?'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER