Asayiş
  • 10.9.2013 15:20

Eşini ve 3 çocuğunu öldürdü, tahliyesini istedi

Kuruçeşme Semti Kocatepe Mahallesi 64. sokakta geçen Ocak ayında meydana gelen olayda, iddiaya göre 15 bin liralık borcu nedeniyle cinnet geçiren Ramazan Geniş eşi Aysel, çocukları 7 yaşındaki Gökdeniz, 5 yaşındaki Görkem ve 1.5 aylık Aysima'yı bıçaklayarak ve boğarak öldürdü. Tutuklu sanık Ramazan Geniş hakkında 4 kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşması bugün Kocaeli 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Ramazan Geniş, avukatı Serap Salı, öldürülen Aysel Geniş'in babası Salih Aysu katıldı. Dava nedeniyle Kocaeli Adliyesi önünde ve duruşma salonunda geniş güvenlik önlemleri alındı.

GÖKDENİZ'İN ÖĞRETMENİ TANIK OLARAK DİNLENDİ

Öldürülen Gökdeniz Geniş'in öğretmeni Adile Yemen mahkemede tanık olarak ifade verdi. Adile Yemen "Kar nedeniyle iki gün okul tatil oldu. Ancak diğer gün de Gökdeniz okula gelmedi. Ailesine telefonla ulaşmaya çalıştım ama ulaşamadım. Ben de onların komşularını arayarak Gökdeniz'in okula gelmediğini söyledim. Sonra komşuları eve gidince vahşetle karşılaştıklarını duydum" diye konuştu.

Mahkemede yine tanık olarak dinlenen Geniş ailesinin komşusu Fatma Varol da, "Tatilin ardından okula gidileceği gün Gökdeniz'e seslendik ama kimse cevap vermedi. Biz onların köyde olduklarını düşünmüştük. Daha sonra öğretmen Adile hanım bizi telefonla aradı. Ben de durumu eşime anlattım. Eşim eve gittiğinde ise olay ortaya çıktı" dedi.

SANIK: TAHLİYEMİ İSTİYORUM

Mahkeme salonunda oldukça bitkin gözüken Ramazan Geniş'e ise tahliyesini talep etti. Tutuklu sanığın avukatı Serap Salı, sanığın tutuksuz yargılanması istediklerini söyledi. Mahkeme sanığın akıl sağlığının değerlendirilmesi amacıyla cezai ehliyeti olup olmadığını belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp İhtisas Kurumu gözlem altına alınmasına karar verdi. Mahkeme 24 Ekim 2013 tarihine ertelendi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:09

İLGİLİ HABERLER