Asayiş
  • 30.4.2010 16:51

EŞİNİ YANLIŞLIKVA VURDUKTAN SONRA İNTİHAR ETTİ

HAMZA ALP/ORDU

Eğrimeşe Mahallesi'nde önceki gün sabaha karşı meydana gelen olayda, 5 yıldır İstanbul'da çocukları ile birlikte yaşayan, ancak yaz aylarında gelip fındık tarlasıyla uğraşan Hasan Çağlayan (47) ile eşi Altun Çağlayan (42), 5 gün önce köylerine geldi. Üçpınar köyü muhtarı ile birlikte 3 gün önce Ünye ilçesine giderek fındık tarlası için gübre alan Hasan Çağlayan, önceki gün de eşi ile birlikte evlerinin hemen yanındaki evde oturan kız kardeşi Hatice Uçar'ın evine misafirliğe gitti.

Kız kardeşi ile yaklaşık 2 saat oturup çay içen Hasan Çağlayan, sabah erkenden kalkıp bozuk olan televizyonu yaptırmak üzere Ünye ilçesine gideceği için eşiyle birlikte eve döndü. Köy minibüsleri saat 06.30 sıralarında Eğrimeşe Mahallesi'nden geçtiği için 6 civarında kalkarak eşiyle birlikte kahvaltı yapan Hasan Çağlayan'ın belindeki silah kahvaltıya otururken ateş aldı. Hasan Çağlayan'ın tabancasından çıkan mermi eşi Altun Çağlayan'ın göğsüne isabet etti. Eşi kucağında ölen Hasan Çağlayan, acıya dayanamayıp tabancayı kafasına dayayıp bir el ateş ederek intihar etti.

Sabah kardeşinin Ünye ilçesine gideceğini bilen Hatice Uçar, kardeşine sipariş vermek üzere kardeşinin evine geldi. Kapı açılmayınca durumu komşulara bildirdi. Komşuların yardımıyla kapıyı açan Hatice Uçar Hasan ve Altun Çağlayan'ın kanlar içindeki cansız bedenleriyle karşılaştı. Olay yerine gelen savcı Hasan Çağlayan'ın elinde tabancayı bulurken cebinden de 5 bin lira çıktı.

Hasan ve Altun Çağlayan'ın 4 çocuğundan biri olan Cemal Çağlayan, "Biz 5 yıldır İstanbul'da yaşıyoruz. Babam ve annem yaz aylarını fındıklıkta geçirirler. Olaydan bir gün önce telefon açtım. Bana sabah Ünye'ye gidip hem televizyonu yaptıracaklarını hem de kumanya alacaklarını söyledi. Annemin de babamın da sesi iyi geliyordu. Sonrasında bu acı haber geldi" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER