Dünya
  • 31.1.2007 14:40

ESKİ BAKAN CİNSEL TACİZDEN SUÇLU BULUNDU

İsrail Mahkemesi, cinsel taciz davasında eski Adalet Bakanı Haim Ramon'u suçlu buldu.
Mahkeme sözcüsü Rivca Aharoni, yaptığı açıklamada, "Sayın Haim Ramon, mahkeme heyeti tarafından oy birliği ile suçlu bulundu" dedi.
12 Temmuz günü Başbakanlık ofisinde çalışan bir kadını zorla öperek cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle yargılanan Ramon kararı temyize götüreceğini ifade etti.
Ramon kararın açıklanmasından sonra yaptığı konuşmada, "Ben suçsuz olduğum konusunda eminim. Mahkeme süreci sonunda bu kabul edilecektir" dedi.
Başbakan Ehud Olmert'in yakın arkadaşı ve Kadima Partisi'nin kurucularından olan Ramon, olayın karşılıklı flört sonucu olduğunu ileri sürüyor.
Olmert davanın ilk günlerinde, "Eğer Ramon suçsuz ise görevine yeniden dönecektir" şeklinde açıklamalar yapmıştı. Siyasi yorumculara göre ise Ramon'un bakanlığa geri dönüşü Olmert'in koalisyon hükümetinde bir zincirleme reaksiyon başlatabilir. Lübnan savaşı sonrasında zaten sıkıntılı günler geçiren Olmert hükümetinde Haim Ramon'un yeniden göreve getirilmesi krizi daha da büyütebilir.
İsrail medyasında son yapılan anketlere göre yarın bir genel seçim yapılacak olsa hükümetteki Kadima partisi elinde bulunan 29 sandalyeden sadece 9'unu koruyabilecek. Muhalefetteki Likud partisi ise 12 sandalyeden 32 sandalyeye yükselecek. Öte yandan muhalefet lideri Benyamin Netenyahu, herhangi bir Kadima veya İşçi Partisi liderine karşı da ezici çoğunluk sağlayacak.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 22:27

İLGİLİ HABERLER