Gündem
  • 29.4.2006 16:16

ESKİ BAKAN YAŞAR TOPÇU PROTESTO EDİLDİ

SERHAT ÖZŞAHİN
SİNOP - Nükleer karşıtlarının düzenlediği "Nükleer Santrale Hayır" mitingine katılan Ulaştırma eski Bakanı ve Sinop eski Milletvekili Yaşar Topçu, çevreciler tarafından protesto edildi.


Sinop'ta ülke genelinden 150 nükleer karşıtı sivil toplum örgütünün katılımıyla gerçekleştirilen mitingde binlerce çevreci, hükümet aleyhine sloganlar atarak 'Sinop'a nükleer santral kurulması' yönündeki kararı protesto etti. Çevreci gençlerin konserleriyle coşan kalabalık, bazen de halaylar çekti. Yapılan konuşmalarda nükleer santralle ilgili alınan karar kınandı. Ulaştırma eski Bakanı Yaşar Topçu'nun konuşması sırasında hareketli anlar yaşandı. Topçu, konuşması sırasında bazı çevreciler tarafından yuhalandı. Konuşmasında çevrecilerin yanında olduğunu belirten ve Karadeniz sahil yolu için Yüce Divan'da yargılandığını hatırlatan Topçu'yu, bazı vatandaşlar yuhalayarak ve ıslık çalarak protesto etti. Yaşar Topçu da kendisini yuhalayan kalabalığa cevaben, "Konuşmama izin vermeyecekseniz, susayım" dedi.


Topçu, konuşmasında, "Dün Karadeniz'e, Sinop'a, buradan Sarp'a kadar, Samsun yolundan Sinop'a kadar yaptırmakta olduğumuz işlerin hesabı için Anayasa Mahkemesi'nde, Yüce Divan'da duruşmamız vardı. Şimdi de size destek vermek, Sinoplularla bu işe karşı çıkmak için aranıza geldim. Sizi bu tepkinizden dolayı kutluyorum. Yaptığınız iş doğrudur. Nükleer santralin Sinop'a yapılmasına karşı çıkmak doğrudur. Sinoplular'dan yedisinden yetmişe 20 yıldır hiçbir işe hayır dediğimi menfi davrandığımı duyan var mı? Menfi düşünmek bir şey kazandırmaz. Sinop'a biz üniversite istiyoruz. Sinop'a başlanılmış işlerin bitirilmesini istiyoruz. Sinop'a nükleer atık istemiyoruz. Bu cennet vatanın boşalmasını istemiyoruz. Buna sonuna kadar karşıyım karşı çıkacağım. Sizinle birlikteyim" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:33

İLGİLİ HABERLER