Asayiş
  • 30.9.2014 20:46

Eski belediye başkanına silahlı saldırı

Yaralanan Tuna hastanede tedaviye alınırken, görgü tanıklarının verdiği eşkal doğrultusunda B.E. adlı bir kişi yakalandı.
Olay, bugün saat 17.00 sıralarında, Davutlar Mahalle Meydanı'nda meydana geldi. 'Büyükşehir' yasası öncesi belde olan Davutlar'ın iki dönem önceki Belediye Başkanı Adem Tuna'nın park halindeki otomobiline bindiği sırada, arkasından yaklaşan bir kişi, tabancayla sekiz el ateş açtı. Saldırgan kaçarken, Tuna karnından ve kasığından yaralandı. Tuna, ihbar üzerine gelen acil yardım ekiplerinin ambulansıyla Kuşadası Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Karaciğerinde hasar oluşan ve kalp pili olduğu için ameliyata alınamayan Tuna, yapılan ilk müdahale sonrası Aydın Üniversite Hastanesi'ne sevk edildi. Tuna'nın hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Görgü tanıklarının verdiği eşkal doğrultusunda çalışma başlatan polis, pazarcı B.E. adlı şüpheliyi gözaltına aldı. Emniyete götürülen şüphelinin sorgusunun sürdüğü, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İLÇE BELEDİYE BAŞKANI KINADI

Kuşadası’nda silahlı saldırıya uğrayan Davutlar eski Belediye Başkanı Adem Tuna Aydın’a sevk edilirken, vatandaşlar saldırıya tepki gösterdi.
Davutlar beldesinde Anavatan Partisi'nden iki dönem belediye başkanlığı yapan, halen CHP Kuşadası ilçe başkan yardımcısı görevini yürüten Adem Tuna, park halindeki otomobiline binmek üzereyken uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralandı. Kuşadası Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Adem Tuna, karaciğerindeki sorun ve daha önce kalp ameliyatı geçirip pil takılı olduğu için ilk acil olarak Aydın Adnan Menderes Üniversitesi(ADÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Hayati tehlikesi devam eden Tuna’nın ameliyata alınacağı ancak kalbinde pil takılı olduğu için bu ameliyatın risk taşıdığı kaydedildi.
Tuna’nın silahlı saldırıya uğramasının ardından vatandaşlar hastaneye akın etti. Tuna’nın silahlı saldırıya uğramasının ardından hastaneye gelen CHP Kuşadası ilçe Başkanı Soner Kayalı, Adem Tuna’nın uğradığı saldırının büyük üzüntü yaşattığını belirterek, saldırıyı kınadıklarını söyledi.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ
Bu arada, eski başkan Adem Tuna’nın silahlı saldırıya uğramasının ardından Kuşadası polisi geniş çaplı bir operasyon başlattı. Görgü tanıklarının verdiği eşkalden de faydalanan polis ekipleri geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Polisin saldırıyı yapan kişiyi tespit ettiği ve operasyon hazırlığı içinde olduğu bildirildi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:24

İLGİLİ HABERLER