Spor
  • 17.10.2008 14:13

ESKİ BEŞİKTAŞLI SVERRİSSON'A PES DEDİRTEN YALAN HABER!

Eski Beşiktaşlı hatırlanmasına sevinse de hakkındaki haberleri yalanladı ve eski dostlarını sordu: "Sergen hâlâ şans oyunlarına meraklı mı? Rıza İngilizce öğrendi mi?"

Uzaklardan, çok uzaklardan eski bir dosttan ses geldi yıllar sonra... Kuzey Atlantik'in ortasında bulunan 300 bin nüfuslu küçük ada İzlanda'da yaşanan ekonomik krizle hatırladık onu. Türkiye'de hâlâ hatırlanmanın mutluluğu vardı sesinde... Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de birçok gazete sayfasında ve aralarında "cnnturk.com, hurriyet.com.tr, ntvmsnbc" gibi ciddi haber sitelerinde, "İzlanda Milli Takımı Teknik Direktörü Eyjolfur Sverrisson, karşılaşma için gittikleri Hollanda'da beş parasız kaldı." şeklinde haber yapılınca, 40 yaşındaki İzlandalıyı arayıp, durumunu öğrenmek istedik.

"Sizin beni bulmanız tatlı bir sürpriz oldu." diye söze başlayan Beşiktaş'ın eski yıldızı Eyjolfur Sverrisson, Türk medyasında hakkında çıkan, "İzlanda teknik direktörü ATM önünde parasız kaldı" şeklinde haberleri kendisine aktardığımızda kahkahayı patlattı. Finans kriziyle batan İzlanda'nın vatandaşı olan Sverrisson, ülkenin zor günler yaşadığını; ancak kendisinin milli takımındaki hocalık görevini bir yıl önce bıraktığını söyledi.

1994-95 sezonunda Beşiktaş'ta forma giyen ve şampiyonluk yaşayan Eyjolfur Sverrisson, 2005-2007 yılları arasında İzlanda Milli Takımı'nı çalıştırdığını ifade ederek, "Ne Hollanda'ya gittim ne de İzlanda'nın hocasıyım. Bu haber gerçekten çok komik. Çok şükür param da var. Geçen sene ekim ayında görevimden istifa ettim. Benden sonra Ólafur Jóhannesson teknik direktör oldu ve halen görevinin başında." yorumunu yaptı. İzlanda'da büyük bir ekonomik kriz olduğunu ve futbolun da kötü etkilendiğini ifade eden Siyah-Beyazlıların eski yıldızı, "Şu anda ülke iflasın eşiğine geldi. Büyük bankalar battı. Zor günler yaşıyoruz. Benim ise maddi durumum iyi. Futbolculuk yıllarımda belirli bir birikim yaptım. Gereksiz harcamalar yapmadım. Bu bana fazlasıyla yetiyor. İzlanda'nın bu kötü günleri aşacağına inanıyorum." diye konuştu.

Keşke oğlum Holmar da Beşiktaş forması giyse

İngiltere Premier Ligi West Ham'ın PAF takımında oğlunun forma giydiğini belirten 40 yaşındaki Vikingli, onunla gurur duyduğunu söylemeden edemiyor. 18 yaşındaki oğlu Holmar'ın defansta ve orta sahada oynadığını söyleyen Sverrisson, "Onun yetişmesi için çok çaba gösterdim. Geçen sene Bayern Münih, oğlumu transfer etmek istiyordu ama West Ham daha iyi bir teklif yapınca Londra'ya gitti. Bir gün Beşiktaş'ta forma giyerse çok hoş olur. Eminim onu Siyah-Beyazlı formayla görmek beni çok heyecanlandıracak." diye konuşuyor.

 

Sergen hâlâ at yarışı oynuyor mu?

Türkiye'de Beşiktaş formasıyla güzel günler geçirdiğini söyleyen Sverrisson, eski takım arkadaşlarıyla ilgili bize ilginç sorular sordu. Önce "Sergen ne yapıyor, hâlâ at yarışı oynuyor mu?" diye espri yapan İzlandalı futbolcu, Fulya'daki sıcak ortamı başka bir yerde yaşamadığını ifade etti.

Sergen'in büyük bir yetenek olduğunu; ancak şans oyunlarıyla kafasını çok yorduğunu ifade eden Sverrisson o günleri şöyle anlattı: "Beşiktaş'a ilk geldiğimde çok çekingendim. Stuttgart'taki hocam Christoph Daum, Beşiktaş'la anlaşınca ben de İstanbul'a geldim. Takım arkadaşlarımdan inanılmaz destek gördüm. Rıza, büyük bir kaptan, tecrübeli bir liderdi. İngilizce bilmiyordu; ama vücut diliyle çok iyi anlaşıyorduk. 90 dakika sonuna kadar pes etmez, bizi de sürekli motive ederdi. Onun gibi bir kaptanla daha sonra çalışmadım. Sergen, yaramaz bir çoçuk gibiydi. Avrupa'da büyük bir takımda rahat oynardı. Ancak şans oyunlarına çok meraklıydı. Takımda Başkan Süleyman Seba'ya çok saygı duyuluyordu. Bayramlarda futbolcuların sıraya dizilip onun elini öpmesi çok tuhafıma gitmişti. Onu baba gibi seviyorlardı. Beşiktaş'ta unutumadığım şey, tabii ki yaşadığımız şampiyonluktu. 1992'te Stuttgart'ta da şampiyon olmuştuk; ama böyle bir coşku görmemiştim. Kayserispor'a 30 metre uzaktan attığım golü de unutmuyorum. Türkiye'ye Efes Cup için 2003'te bir daha geldim. Hertha Berlin formasıyla Antalya'daki turnuvaya katılmıştım. Ondan sonra bir daha yolum düşmedi. Beni hatırladığınız için teşekkür ederim."

(ZAMAN)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:18

İLGİLİ HABERLER