Gündem
  • 30.9.2013 15:00

Eski CHP'li başkan Erdoğan'ın paketini beğendi

Ofis semtindeki kahvehanelerde Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını televizyon ekranlarından takip eden vatandaşların büyük bölümü açıklanan ''Demokratikleşme paketi''ni yeterli buldu.  Bazı vatandaşlar da paketin içerik anlamında şu aşamada yetersiz olduğunu, daha kapsamlı bir paket beklediklerini söyledi.

AA muhabirine açıklamada bulunan eski CHP Diyarbakır İl Başkanı Medeni Seyrek ''Demokratikleşme paketi''ni genel anlamıyla umut verici bulduğunu söyledi.

Seçim barajının düşürülmesiyle seçmenin iradesinin sandığa yansıyacağını kaydeden Seyrek, ''Paket genel anlamıyla umut verici. Seçim yasası değişirse Türkiye'de çok güzel adımlar atılacağına inanıyorum'' dedi.

Diyarbakırlı Ahmet Batmaz, Başbakan Erdoğan'ın seçim barajıyla ilgili açıklamasını olumlu bulduğunu ifade ederek, ''Kanın durması herkesin dileğidir. Özellikle kamuda kılık kıyafet serbestliği ve seçim barajının kaldırılması da çok olumlu bir gelişme olacaktır'' diye konuştu.

Rojbin Aydın ise özellikle kamudaki kılık kıyafet serbestliği konusunu çok önemsediklerini anlatarak, pakketi olumlu karşıladıklarını ifade etti.

Fırat Alış da anadilde eğitimin sadece özel okullarda verilecek olmasını yeterli bulmadığını ifade ederek, ''Sadece özel okullarda değil, devlet okullarında da bu eğitimin verilmesi gerekiyor'' dedi.

Mehmet Yıldız adlı işçi ise Başbakan Erdoğan'ın açıklamasını yakından takip ettiğini belirterek, ''Bir süreden beridir bu açıklamayı bekliyorduk. Ancak, ben paketi içerik olarak yetersiz buldum'' dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:35

İLGİLİ HABERLER