Gündem
  • 15.7.2009 16:26

ESKİ CHP'Lİ YENİ AK PARTİ’Lİ VEKİLİ BABASI İLE VURDULAR

Eski CHP’li yeni AK Parti milletvekili Haluk Özdalga , milletvekili seçildiği ilk günden bu yana hedefine eski partisi ve eski genel başkanını koydu. CHP’nin hemen her adımında Haluk Özdalga açıklamalarla, TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmalarla CHP’yi ve Deniz Baykal’ı eleştiriyor. Son eleştirisine yanıt veren Kemal Anadol; Özdalga’yı babası ile vurdu.

SOLCUYDU AK PARTİ’Lİ OLDU

CHP’yi sık sık, Sosyalist Enternasyonale şikayet etmekle tehdit eden ve hemen her konuda; ağır sözlerle eleştiride bulunan Haluk Özdalga aslında koyu bir CHP’li ve solcuydu. Altan Öymen’in genel Başkanlığı döneminde Parti Meclisi’ nde de görev yapan, Öymen’ in ayrılması sonrasında Deniz Baykal’ın yeniden Genel Başkan seçilmesi üzerine partideki parlayan yıldızının sönmesi üzerine, Baykal’a muhalif oldu. Öz dalga, Deniz Baykal’ a yönelik muhalif tavrı nedeniyle partiden dışlandığını ve bunun nedeninin de Deniz Baykal olduğunu düşünerek, son seçimde AK Parti’ye geçerek Ankara milletvekili olarak TBMM’ye geldi.

ŞİKAYET VE AĞIR ELEŞTİRİ

Seçildiği ilk günden itibaren kendisine Baykal’ı ve eski partisini hedef olarak seçen; eski partisi ve liderini demokrasiye ve sol görüşe ihanet etmekle sık sık suçlayan Özdalga, son olarak askere sivil yargı yolunu açan yas al düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi’ ne götürdüğü için CHP ve Baykal’a ağır eleştirilerde bulunmuştu.

CHP’LİLER KIZGIN

CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne gitmesi halinde, Avrupa’da ve Sosyalist Enternasyonel nezdinde eski partisini şikayet edeceğini, Baykal’ı ‘kovalayacağını’ açıklayan ve “Yüreğin yetiyorsa Anayasa Mahkemesi’ne git” diyen Özdalga’nın bu açıklaması da CHP’lileri gerdi.CHP kurmayları Özdalga’nın eleştirilerine tepki gösterirken, Grup B aşkanvekili Kemal Anadol, Haluk Özdalga’nın, “CHP'nin açacağı dava, Türkiye'yi Avrupa'nın gözünde küçük düşürecektir" yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

BABASINDAN UTANIYOR MU?

”Sayın Özdalga kaçtığımız yere kadar kovalayacağını belirtiyor. Ben şimdi ona söylüyorum. Talat Aydemir ve Fethi Gürcan darbe yaptıkları için askeri Mahkemede yargılandılar ve idama mahkum oldular. İdam kararını veren babası Numan Özdalga’ydı. Askeri mahkemenin duruşma yargıcıydı. Haluk Özdalga, babasıyla iftihar mı ediyor, babasından utanıyor mu, evvela onun hesabını versin.”

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:15

İLGİLİ HABERLER