Gündem
  • 29.6.2007 15:45

ESKİ DEP MİLLETVEKİLİ DOĞAN'IN CENAZESİ YARIN CİZRE'DE DEFNEDİLECEK

ŞÜKRÜ AKYÜZ-ŞABETTİN AKKUŞ
VAN - Hastane bahçesi, Doğan'ın hayatını kaybettiği haberi üzerinde sabahın erken saatlerinden itibaren partililer ve sevenleri ile doldu. Hastane bahçesinde ağlayan ve aralarında kız kardeşi Sabahat Doğan, eşi Kıymet, çocukları Ayşegül, Fırat, Deniz, Dicle ve Emre'nin de bulunduğu kalabalığı sakinleştirmeye çalışan eski DEP milletvekili Selim Sadak, ağıt yakılmasını istemediğini belirtti. Sadak "O Kürtler'in büyüğüydü. O halkın sevgilisiydi. Onu ölü olarak görmeyiniz, içimizde yaşıyor" dedi.
Daha sonra Selim Sadak, Leyla Zana, Hatip Dicle, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP Genel Başkan Vekili Nurettin Demirtaş, DTP Van İl Başkanı Abdurrahman Doğar, Doğan'ın ailesi ve dün DTP Van İl Başkanlığı tarafından sağlık durumunu takip etmek için kurulan komisyon üyeleri, Doğan'ın cenazesinin defni için yaklaşık 1 saatlik bir toplantı yaptı.
Yapılan toplantının ardından DTP Genel Başkan Vekili Nurettin Demirtaş hastane bahçesinde toplanan kalabalık ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Demirtaş, Orhan Doğan'ın hayatı boyunca hakların kardeşliği savunan, Türk ve Kürt halkının birlikte yaşaması gerektiğine inanan ve son nefesine kadar bunun için mücadele eden bir kişi olduğunu ifade etti. Acılarının büyük olduğunu da dile getiren Demirtaş, "Türk ve Kürt halkının, demokrasi ve barış güçlerinin başı sağ olsun" dedi.
Doğan'ın, Türk ve Kürt halkının birlikte yaşaması ve kardeşleşmesine olan inançlarından dolayı buna uygun bir cenaze töreni düzenleyeceklerini ifade eden Demirtaş, bu törenin ailesi, dava arkadaşları, dostları ve partililer tarafından yapılacağını kaydetti.
Tören programını daha sonra duyuracaklarını söyleyen Demirtaş, "Van halkı Orhan Ağabeyimiz'i yalnız bırakmadı. Onu sonsuz yolculuğuna uğurlarken de yalnız bırakmayacak. Orhan Ağabeyimiz'i Cizre'de, Ahmet-i Hani'nin diyarında sonsuzluğa uğurlayacağız. Onun yürüdüğü yola, onun uğrunda her şeyini feda ettiği barış yoluna biz de bağlı kalacağız" dedi. Cenazeye katılmak isteyenlerin ise Van'a değil, Cizre'ye gitmeleri gerektiğini kaydeden Demirtaş, cenazenin yarın sabah saat 08.30'da hastane morgundan
alınarak, karayolu ile Cizre'ye götürüleceğini ve 17.00'de burada defnedileceğini belirtti.
Daha sonra kalabalığa hitap eden DTP Van İl Başkanı Abdurrahman Doğar, "Sevgili Orhan Doğan'ı kaybettik. Van halkı onu kendisine yakışır bir şekilde uğurlayacaktır. Onun anısına hastane bahçesinde bir taziye defteri oluşturduk. İsteyenler gidip, dilek ve temennilerini bildirebilir" şeklinde konuştu. Doğar, bir acıyı yaşarken, başka bir acıyı yaşatmamak için herkesin hastane bahçesinde belirtilen yerde beklemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.
Hastane bahçesine gelen Bahçesaray ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Naci Orhan, Sosyal Demokrat Halkçı Partisi Van İl Başkanı Cemal Şen'in de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütü ve dernek temsilcileri de Selim Sadak'a taziye ziyaretinde bulundu.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:48

İLGİLİ HABERLER