Gündem
  • 2.6.2014 11:42

Eski devrimciden şok sözler

Halil Berktay geziciler için "Meşru ve demokratik bir siyaset vicdanı olmayan bir kesim var orada; ben bunlara devirmeci muhalefet diyorum" dedi.Türkiye'de zaman zaman Sol'a yönelik eleştirilerinden dolayı gezicilerin eleştiri oklarına hedef olan Halil Berktay, 31 Mayıs'ta ayaklanma çağrısı yapan ve sokağa çıkanlar için "Bunlar devrimci değil devirmeci" ifadelerini kullandı.

SÜREKLİ BİR EYLEM ARZUSU VAR

Yeni Şafak gazetesinden Nil Gülsüm'e konuşan Berktay şunları söyledi:

Sürekli bir 'sokak' çağrısı ve AK Parti'ye dönük eylem arzusu var. Bunları nasıl anlamalıyız?

Gezi protestoları bence anlaşılır nedenlerle ve spontane olarak patlak vermişken, ilk üç gününden sonra AKP düşmanlığından başka hiçbir birleştiricisi olmayan grupların eline geçerek, amaçsız ve sınırsız bir çatışmacılık yönünde geliştirildi. Bugünlerde Gezi'nin birinci yıl dönümü münasebetiyle bunu tekrar deniyorlar. Muhtemelen cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci ve ikinci turu münasebetiyle tekrar deneyecekler.

DEVRİMCİ DEĞİL DEVİRMECİ

Bu eylem stratejisinin özel olarak kurgulanmış olduğu söylenebilir mi?

Yöntemler üzerinde öyle çok düşündükleri kanısında değilim. AK Parti devrilirse, hükümet çökerse ya da Erdoğan uzaklaşmaya zorlanırsa bunun altından ne çıkar, bunun Türkiye'ye bedeli ne olur; onu da zerrece düşündükleri kanısında değilim. Meşru ve demokratik bir siyaset vicdanı olmayan bir kesim var orada; ben bunlara devirmeci muhalefet diyorum. Eski devrimciliğin artık salt devirmeci hali gibi görüyorum.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:34

İLGİLİ HABERLER