Medya
  • 30.7.2008 11:22

ESKİ EŞİ ILICAK'I ERGENEKON'A ŞİKAYET ETMİŞ

Ergenekon iddianamesinden bir ilginç olay daha çıktı. Eski milletvekili Emin Şirin’in eski eşi Nazlı Ilıcak’ı Veli Küçük’e şikayet ettiği saptandı.

Ergenekon iddianamesinden bir ilginç olay daha çıktı. Eski milletvekili Emin Şirin’in eski eşi Nazlı Ilıcak’ı Veli Küçük’e şikayet ettiği saptandı. Şirin’in Veli Küçük’e bir mektup yazarak eski eşi Ilıcak’ın, 11 Aralık 2004 tarihinde Tercüman gazetesinde yazdığı yazının fotokopisini gönderdi. İddianameye göre Şirin bu fotokopi ile birlikte bir mektup da yazdı. İddianamede bu konu şöyle belirtildi:

‘’ Sevgili Veli Paşam, Nazlı ILICAK"m 11.12.2004 tarihinde yazdığı yazıyı bir yardımcım dikkatime getirdi" şeklinde başlayarak basın kanunun 19 ve 26 maddelerinin belirtildiği ve devamında "...birileri bu kanunun uygulanması için acaba savcılığa müracaat etmeyecek mi? Sevgiler, selamlar 21.12.2004 Emin ŞİRİN İstanbul Milletvekili" şeklinde son bulduğu anlaşılmıştır. Nazlı ILICAK'm 11.12.2004 tarihli "Bugünü Tanzim Edelim" başlıklı yazısının içeriğinin Cem ERSEVER ve Veli KÜÇÜK gibi, JİTEM’ci subaylar PKK itirafçılarını asker kimliği vererek bazı cinayetlerde onları kullandığı, konunun Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesine yansıdığı şeklinde bilgiler içerdiği ve belirtilen bu iddianameye atıfta bulunularak bilgiler verildiği, JİTEM ve Hbullah gibi konularda yazıldığı görülmüştür.

Emin ŞİRİN' in Veli KÜÇÜK' e yazmış olduğu 21.12.2004 tarihli yazıda "...birileri bu kanunun uygulanması için acaba savcılığa müracaat etmeyecek mi?" ibaresiyle Emin ŞİRİN ve Veli KÜÇÜK arasında bir ilişki olduğu, Emin ŞİRİN' in o dönemde milletvekili olmasına rağmen bahse konu yazı ile ilgili yasal müracaatının yapılması hususunda Veli KÜÇÜK'ü yönlendirdiği ve bu durumun örgüt içi yazışma ve ilişkiyi ortaya koyduğu anlaşılmaktadır.
Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:28

İLGİLİ HABERLER