Gündem
  • 24.3.2021 15:18

Eski Türkiye güzeli Seda Sarıbaş, Alevi Kaanat önderi Metin Tarhan AK Parti MKYK'sında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti kongresinde 2023 manifestosunu açıkladı. Kongrenin ardından AK Parti MKYK listesindeki değişiklikler de belli oldu. Mevcut MKYK listesindeki 50 kişi, 75 kişiye çıkarıldı. AK Parti'nin yeni genel başkan vekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş oldu. A Takımı'nda Alevi kanaat önderinden eski Türkiye güzeline kadar birçok yeni isim yer aldı. Bu isimleri CNN Türk yayınına katılan gazeteciler Abdulkadir Selvi ve Zafer Şahin yorumladı.

Şeyh Said'in torunu Abdurrahim Fırat, AK Parti MKYK listesine girdi

Şeyh Said'in torunu Abdurrahim Fırat, AK Parti MKYK listesine girdi, System.String[]

Eski Türkiye güzeli Seda Sarıbaş'da yeni MKYK'da

AK Parti'nin yeni MKYK'sı belli oldu, Seda Sarıbaş MKYK'da - Aydın Denge  Gazetesi

Miss Turkey güzeli AK Parti'de başkan oldu | Kazete: Özgür Kadının Sesi

ALEVİ KANAAT ÖNDERİ METİN TARHAN

Av. Metin Tarhan (@AvMetinTarhan) | Twitter

Ermeni cemaatinin önde gelen isimlerinden Sevan Sıvacıoğlu

DERYA KARTAL & SEVAN SIVACIOĞLU DERYA KARTAL'LA KENDİNİ SEV TV8,5'TA. -  YouTube

AK Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresi'nde yapılan tüzük değişikliğiyle Genel Başkanvekilliği 2'ye, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üye sayısı 75'e çıkarıldı.

Ankara Spor Salonu'nda devam eden kongrede, Tüzük Değişikliği Komisyonunca hazırlanan parti tüzüğünün bazı maddelerine ilişkin değişiklik teklifi kabul edilerek yürürlüğe girdi. Buna göre, tüzüğün 68. maddesinin 1. fıkrasına "Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu"ndan sonra gelmek üzere "Siyasi Erdem ve Etik Kurulu" ilave edildi. Böylece Siyasi Erdem ve Etik Kurulu'nun üye seçimlerinin de Büyük Kongre delegelerince yapılması sağlandı.

Tüzüğün MKYK'nın Oluşumu ve Çalışma Esasları başlıklı 73. maddesinin 1. fıkrasında yer alan 50 sayısı 75, 25 sayısı 35 olarak değiştirildi. Böylece MKYK asıl üye sayısı 75'e, yedek üye sayısı 35'e çıkarıldı.

GAZETECİLER AK PARTİ MKYK'YI DEĞERLENDİRDİ

Milliyet gazetesi yazarı Zafer Şahin:

Doğu ve Güneydoğu'dan kanaat önderlerin olduğunu görüyoruz. Mesela, Alevi kanaat önderi Metin Tarhan'ı görüyoruz. Türkiye'deki Ermeni cemaatinin önde gelen isimlerinden Seval Sıvacıoğlu'nu görüyoruz, İYİ Parti'den geçen Tuba hanım listede. Aydın Kadın Kolları Başkanlığı da yaptı Seda Sarıbaş, eski Türkiye güzeli.

Hem bölgesel dengeler gözetilmiş, hem de toplumun her kesimine hitap edecek kişiler eklenmiş.

AK Parti Güneydoğu'da en çok oy alan iki partiden biri. 75'de 19 kadın üye var. Bu da ciddi bir oran. Listede dikkat çeken isimlerden biri de Menderes Türel. Hem Antalya'da önemli bir isim sahil kesiminde siyaset yapan isimlerden biri. Derya Yanık, Mustafa Şen gibi siyaset yapmasalar da tabanın bildiği tanıdığı isimlerin bu listede yer aldığını görüyoruz. Biraz daha gençleşmiş ve kadın üye sayısının artmış olduğu bir profil görüyoruz.

Son bir haftada iki genel başkan vekilliği konuşuluyordu kulislerde. Binali Yıldırım önemli bir figür. Sayın Cumhurbaşkanının konuşmasında anayasa ile ilgili bölüm dikkatimi çekti.

Tüm ideolojik ve kişisel bagajlarımızı bir kenara bırakıp ' cümlesini önemsedim. Biz yeni bir sisteme geçtik diyoruz, bu sistemin ruhuna da uygun sivil ve demokratik anayasa yapmak gibi bir mecburiyetimiz var. Bunu şimdi yapmayacaksak ne zaman yapacağız.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi:

İŞTE AK PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKAN VEKİLLERİ

İki Genel Başkan vekili olacak demiştik. Bu iki isim Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş.

Güneydoğu'dan Şeyh Sait'in torunlarından isimler var. Alevi Kanaat önderi var Metin Bey... Metin Tarhan. Ermeni vatandaşlarımızı temsilen bir kanaat önderi var. Bu listede ekranlarda AK Parti politikalarını savunan isimleri görüyoruz. Mücahit bilici gibi. Seda Sarıbaş var Türkiye güzeli... Bu liste denge ve vefa listesi aynı zamanda.

Görevi devredenler dışlanmamış, değerlendirilmiş. Orhan Miroğlu yerini korumuş.

 

 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2021 02:47

İLGİLİ HABERLER