Yaşam
  • 6.10.2005 00:07

ESKİDEN BBC'DE ÇALIŞAN KADIN AŞIK OLDUĞU ADAM İÇİN MÜSLÜMAN OLUP KARSIN KAĞIZMAN İLÇESİNE YERLEŞTİ

İngiliz bir kadın Bodrum'da tanıştığı ve aşık olduğu gençle evlenmeden önce müslümanlığı seçti. Kelime-i Şehadet getirerek müslüman olan kadın, 5 gün önce Kağızman Belediyesi'nde nikah masasına oturdu ve iki gün önce de muhteşem bir düğünle dünya evine girdi.


Kars'ın Kağızman İlçesi'ne bağlı Günindi köyünden uzun yıllar önce ayrılan ve Muğla Bodrum'a yerleşerek burada turizmle uğraşan Bahçeli Tutkan (27), İngiltere'nin başkenti Lonra'da yaşayan ve bir dönem de BBC Televizyonu'nda prodüktör olarak çalışan Avon Jane Harplev (42) ile 6 yıl önce tercümanlık yaptığı sırada tanıştı. Bir süre birlikte yaşayan ve birbirlerini seven Bahçeli ve Avon, önce ailelerinin tanışmasını sağladılar. 6 yıl boyunca ailece Bodrum'da görüşen Türk ve İngiliz aşıklar sonunda evlenmeye karar verdiler.


Geçtiğimiz hafta ailesiyle birlikte Kağızman'a gelen Avon, önce Kağızman Müftülüğü'ne giderek burada Kelime-i Şehadet getirdi ve müslüman olarak Eyvan ismini aldı. 5 gün önce de Kağızman Belediyesi'nde Belediye Başkanı Osman Nihat Yüce aşıkların nikahını kıydı. Çift, 2 gün önce Kağızman'da yapılan ve büyük bir davetli topluluğunun katıldığı düğünle dünya evine girdi. Düğünün ardından Günindi köyüne giden çift, dün Kağızman'a dönerek Narinkala Caddesi Taze Mahallesi'nde, Bodrum'a dönmek için hazırlık telaşına düşerken, Tutkan ailesinde de ayrı bir sevinç göze çarptı.


Gencin babası İsmail Tutkan, "Onlar ne kadar mutluysa, biz de o kadar mutluyuz. Çok sevindik. Tabii ki bir insanı müslüman etmek bizi daha da çok sevindirdi. Onun için daha çok mutluyuz" dedi.


Anne Mami Tutkan da, İngiliz gelinlerini çok sevdiklerini ve ona Türk yemeklerini öğrettiklerini söyledi. Damat Bahçeli Tutkan, İngiliz aşkının BBC televizyonunda çalıştığı dönemlerde belgesel için rehberlik yaptığı sırada tanıştığını söyleyerek, o günden sonra 6 yıldır birlikte Bodrum'da kaldıklarını dile getirdi.


İngiliz Gelin Avon (Eyvan) Tutkan ise 6 yıl önce Bodrum'da tanıştıklarını, aşık olduğunu, evlenmeye karar verdiklerini ve müslümanlığı seçtiğini kaydederek, Tutkan ailesinin cana yakın bir aile olduğunu ve onları çok sevdiğini vurguladı. İngiliz gelin şunları söyledi: "6 yıldır ailelerimizi ziyaret ediyoruz. Tutkan ailesi her yıl Bodrum'a gelip bizimle kalıyor. Bu ailenin misafirperverliği beni çok etkiledi, cana yakınlıkları beni büyüledi. Keşke ben de onlar gibi olabilsem. Bugüne kadar gelebildiğimiz için şükrediyoruz. Kağızman'a gelen ailemde beklemediği bir misafirperverlikle karşılaştılar. Kars festivalinden dolayı bütün oteller doluydu ve ailem çok zor durumda kalacaklarını sandılar. Allah komşularımızdan razı olsun, öyle bir ağırladılar ki kendilerini krallar gibi hissettiler".

 


İngiliz gelin artık aşık olduğu ve aşkı için müslümanlığı seçtiği eşinin evinde Tutkan ailesiyle birlikte mutlu bir hayat sürmeye başladı. Tutkan ailesi de bağırlarına bastıkları İngiliz gelinin bir dakika olsun yanından ayrılmıyor ve Türk örf ve geleneklerini öğretiyorlar.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:58

İLGİLİ HABERLER