Yaşam
  • 22.7.2009 17:50

ESKİŞEHİR 'DENİZİNE' KAVUŞTU

Gökmeydan Mahallesi'ndeki Kent Park içine yapılan ve derinliği yaklaşık 1.5 metre olan açık olimpik yüzme havuzu ve Türkiye'de ilk olduğu bildirilen yapay plaj, törenle hizmete girdi. Açılışta konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 10 yıl önce şehrin en büyük meselelerinden biri olan Porsuk Çayı'na kısa sürede hayat verdiklerini anlatarak, "Ben hayal ettiğim şeyleri kısa sürede gerçekleştiremezsem, huzursuz olurum. Çok geçmeden Porsuk, Eskişehir'in en önemli kıymeti olarak hak ettiği görünümü kazandı. Siz de Porsuk'un 10 yıl önceki halini çoktan unuttunuz. Unuttuğunuz için sizi kınamıyorum, ama unutturabildiğimiz için övünüyorum.

Bugün Eskişehir'in bir gerdanlığı haline getirdiğimiz Porsuk'a, elmas bir taş eklemek için buradayız. Porsuk'la ilgili projelerimiz, tasarılarımız elbette bitmeyecek. Ama belki bugün açacağımız bu tesisler kadar kıymetli bir başka projeyi hayata geçiremeyebiliriz. Bozkırın ortasındaki bu plaj ve bu açık yüzme havuzu, Türkiye'de benzeri olmayan, dünyada da benzerine seyrek rastlanan tesislerdir" dedi.

Prof. Dr. Büyükerşen, havuza ve plaja Eskişehirlilerin sahip çıkmasını ve mayo ve bornozlarını yanlarında getirip, kurallara uymalarını istedi.

Konuşmanın ardından yüzme kulüplerinden yaklaşık 75 sporcunun katıldığı müsabakalar gerçekleştirildi. Plajda 15 soyunma kabini, yaklaşık 150 şezlong ve iki cankurtaran kulesi bulunuyor. Giriş ücretinin 3 TL olmasının planlandığı öğrenilen plajda, vatandaşların yüzme alanlarının nasıl kullanılacağı konusunda park içindeki müracaat ofisinden bilgi alabileceği belirtildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:09

İLGİLİ HABERLER