Gündem
  • 22.1.2014 14:26

Eskişehir Emniyeti'nde görevden almalar

Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğünde iki emniyet müdür yardımcısı görevden alındı.
Eskişehir Emniyet Müdürlüğünde görevli İl Emniyet Müdür Yardımcıları Mustafa Aygün ve Suat Kural, görevlerinden alındı. İki İl Emniyet Müdür Yardımcısının Eskişehir Trafik Polis Eğitim Merkezi'nde görevlendirildiği belirtildi.
Yaklaşık 3 yıldan bu yana İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mustafa Aygün, bu görevinden önce Eskişehir İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapıyordu. İkinci sınıf Emniyet Müdür olan Aygün'ün hali hazırda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden (KOM) Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı görevlerini yürüttüğü belirtildi. Aynı zamanda Aygün'ün daha önce de Güvenlik, İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubelerinden (TEM) Sorumlu Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı belirtildi.
İkinci sınıf Emniyet Müdürü olan Suat Kural'ın da Pasaport ve Yabancılar Şube Müdürlüğünden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı öğrenildi. Kural'ın da daha önce İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürü olarak görev yaptığı belirtildi. Her iki İl Emniyet Müdür Yardımcısının, bu görev değişikliğinin akabinde Eskişehir Trafik Polis Eğitim Merkezi'nde eğitmen olarak görev yapacağı ifade edildi.
Görevden alınan eski İstihbarat Müdürü Aygün, Devrimci Karargah operasyonu kapsamında cezaevinde tutuklu bulunan eski İl Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'ya yönelik operasyon sırasında İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapmıştı. Aygün, bu süreçte kendi biriminin başında operasyonu yakından takip etmişti. Aygün; İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yaptığı yıllar ile İstihbarat, KOM ve TEM'e baktığı yıllarda kentte önemli uyuşturucu, yolsuzluk, rüşvet, terör operasyonlarına imza atmıştı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:18

İLGİLİ HABERLER