Spor
  • 30.8.2013 22:47

Eskişehir'de 0'a 0 elde var 1

Galatasaray Süper Lig’in 3. haftasında zorlu bir viraja çıkıyor. Geçen hafta Bursa’da 2 puan bırakan Sarı-Kırmızılı ekip, yine ligin güçlü ekiplerinden olan Eskişehir’e konuk oluyor.


Saat 21.45’teki mücadeleyi Cüneyt Çakır yönetecek. Kritik sınav öncesi iki takımda da birer önemli eksik var. Aslan’da kasık ve bel ağrıları bulunan Hamit Altıntop kadroda yer almıyor. Ayrıca yabancı kontenjanına takılan Riera ve Dany de kadroya dahil edilmedi. Ev sahibi Es Es’te ise Dede’nin sakatlığı devam ediyor.

Bu sezonki ilk deplasman maçında geçen hafta Bursaspor ile 1-1 berabere kalan son 2 yılın şampiyonu "Cim Bom", Eskişehirspor'u yenerek, rakip sahada sezonun ilk galibiyetini almayı amaçlıyor.

Galatasaray, geçen sezonki Süper Lig şampiyonluğunda 34 haftalık maratonda Gençlerbirliği ile birlikte sadece Eskişehirspor'u yenememişti. İki takım arasındaki maçlar İstanbul'da 1-1, Eskişehir'de de golsüz sona ermişti.

Terim ve Sabri'nin cezaları bitti
Galatasaray'ın Eskişehirspor ile yapacağı maç öncesi teknik direktör Fatih Terim ile futbolcu Sabri Sarıoğlu'nun geçen sezondan kalan cezaları bitti.

Geçen sezonun 28. haftasındaki Mersin İdmanyurdu maçında hakem Süleyman Abay'a yönelik sözleri nedeniyle 9 maç ceza alan Fatih Terim ve 33. haftadaki Fenerbahçe derbisinde rakip oyuncu Volkan Demirel'le kavga etmesi nedeniyle 4 karşılaşmadan men edilen Sabri Sarıoğlu, cezalarını geçen haftaki Bursaspor müsabakasının ardından tamamlamıştı.

Eskişehir'de yeniden saha kenarında olacak Terim'in cezası nedeniyle kulübede bulunmadığı 9 resmi maçta sarı-kırmızılılar 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı, 2 de şampiyonluk (2012-2013 Süper Lig ve 2013 TFF Süper Kupa) kazandı. Bu maçlarda rakip filelere 14 gol gönderen sarı-kırmızılılar, kalesinde 6 gol gördü.

Gözler Burak Yılmaz'da
Galatasaray'da gözler golcü oyuncu Burak Yılmaz'ın üzerinde olacak.

Burak Yılmaz, Süper Lig'de son 7 lig maçında da sarı-kırmızılı formayla gol atarak bu kategoride kulüp tarihinin 1959 yılından itibaren ligde en uzun süreli başarılı bireysel performansını tekrarladı. Son 2 sezonun "Gol Kralı" Burak Yılmaz, Eskişehirspor deplasmanında da gol bulması halinde, 1994-1995 sezonundaki ilk 7 lig maçında gol atan Saffet Sancaklı'yla ortak olduğu kulüp rekorunu eline geçirecek.

Süper Lig kariyerinde 97 golü bulunan Burak Yılmaz, "100'ler Kulübü"ne girmeye ise sadece 3 gol uzaklıkta.

 

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

Dakika 1: Maç konuk ekip Galatasaraylı futbolcuların santrasıyla başladı.

Dakika 2: Eskişehirspor savunmasından rakip yarı alana gönderilen topu Galatasaray savunması taca gönderdi.

Dakika 3: Eskişehirspor atağında Kamara kale sahası içine ortasını yaptı ve gelen topa Gökhan Zan, ters bir vuruş yaptı ve sağ direğin dibinden kornere gitti.

Dakika 4: Sağ kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından ceza alanına yapılan orta kaleci Muslera'da kaldı.

Dakika 5: Galatasaray atağında sol kanatta topla buluşan Drogba, Veysel'den sıyrılıp son çizgiye indi ve kale sahasına ortasını yaptı ama top kaleci Boffin'de kaldı.

Dakika 6: Galatasaraylı oyunculardan sağ kanatta topla buluşan Sneijder, pasını ceza alanı sol çaprazındaki Drogba'ya gönderdi. Drogba, Veysel'den bir kez daha sıyrılıp son çizgiye indi ama topu oyun alanı içinde tutamadı.

Dakika 7: Galatasaray yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Erkan Zengin, Gökhan Zan'a faul yaptı.

Dakika 8: Galatasaray rakip yarı alandan serbest vuruş kullandı. Sneijder, serbest vuruşu kullandı ama ceza alanına gelen top herkesi aştı ve doğrudan dışarıya gitti.

Dakika 9: Eskişehirspor savunmasında yaşanan bir anlık hatayla topu ceza alanının hemen dışında alan Drogba, ceza alanı içinde müsait durumda olan Burak'a pasını attı ama Burak'ın ayağı kayınca topu kaybetti.

Dakika 10: Eskişehirspor, sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortayı Galatasaray savunması uzaklaştırdı.

Dakika 12: Galatasaray atağında rakip yarı alanda hafif sol çaprazda topla buluşan Drogba, Akaminko'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

Dakika 13: Kullanılan serbest vuruşta Drogba, topu doğrudan kaleye göndermek istedi ama top barajdan sekip taca gitti.


Dakika 14: Galatasaray sol kanattan geldi. Engin, köşe gönderine kadar gitti ve rakiplerinden sıyrılamadı ama top kornere gitti.

Dakika 15: Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda top ceza alanı sol çaprazında alan Sneijder, rakiplerinden sıyrılmak isterken top kendisine çarptı ve dışarıya gitti.

Dakika 18: Galatasaray atağında rakip savunma arkasına sarkan Drogba'ya atılan pasta Drogba topu alıp sağ kanattaki Eboue'ye gönderdi ama Eboue, topu kontrol edemedi.

Dakika 19: Eskişehirspor savunmasından Galatasaray savunmasının arkasına yüksek bir top gönderildi ama Gökhan topu kafasıyla kalecisi Muslera'ya kazandırdı.

Dakika 20: Galatasaray yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Aytaç, Didier Drogba'ya faul yaptı. Her iki takım oyuncuları ayakkabı seçimlerinden dolayı denge problemi yaşıyor.

Dakika 21: Burak Yılmaz, yaşadığı problemlerden sonra ayakkabısını değiştirmek zorunda kaldı.

Dakika 23: Eskişehirspor atağında ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Kamara, topu doğrudan kaleye gönderdi ama top üstten dışarıya gitti.

Dakika 24: Didier Drogba, rakip yarı alanda topla buluştu ama Diego'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Bu dakikalarda çok fazla faul düdüğü çalınıyor.

Dakika 25: Kullanılan serbest vuruşta Selçuk, kale sahasına ortasını yaptı ve uzak kale direği yakınlarında Drogba'nın müsait durumda yaptığı kafa vuruşu diğer direğin yanından dışarıya gitti. Galatasaray gole çok yaklaştı.

Dakika 26: Gelişen Eskişehirspor atağında sol kanattaki Tarık'a atılan topu kontrol edemedi ve top taca gitti.

Dakika 28: Orta alanda topu alan Tarık, rakip yarı alana girmek üzereyken Eboue'nin müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

Dakika 29: Eskişehirspor'da sol kanatta Tarık, son çizgi yakınlarında topla buluştu ve Gökhan'dan sıyrılmak isterken Gökhan topu kornere gönderdi.

Dakika 30: Aynı köşeden kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortaya Kamara yükseldi ama kafa vuruşu diğer kanada gitti.

Dakika 32: Sol kanattan etkili gelişen ev sahibi ekip atağında Tarık, çok hızlı bir şekilde rakip ceza alanına hareketlendi. Eboue'den sıyrıldı ama Melo, Tarık'a geçit izni vermedi.

Dakika 33: Galatasaray Didier Drogba ile gole çok yaklaştı... Drogba Eskişehirspor ceza sahsı önünde gelen topu göğsüyle yumuşattı kaleye önünü döndükten sonra vuruşunu yaptı ancak top sol köşeden az farkla auta gitti.

Dakika 34: Eskişehirspor atağında sağ kanatta topla buluşan Necati, ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.


Dakika 35: Bir başka Eskişehir atağında Erkan Zengin, sol kanatta aldığı topla ceza alanı yakınlarına kadar gidip şutunu çekti ama top üstten dışarıya gitti.

Dakika 36: Sol kanattan gelişen atakta Tarık, ceza alanına ortasını yaptı ama herkesi geçen top diğer kanattan taca çıktı.

Dakika 40: Galatasaray atağında rakip ceza alanı dışında topla buluşan Selçuk'un kaleye şutu dışarıya gitti.

Dakika 41: Sol kanattan etkili gelişen Eskişehirspor atağında Tarık, Selçuk ve Eboue'den sıyrılıp ceza alanına girmek isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Tehlikeli sayılabilecek bir nokta.

Dakika 42: Kullanılan serbest vuruşta Erkan Zengin, ceza alanına ortasını yaptı ve gelen topa Necati, kafa vuruşunu yaptı ama top üstten dışarıya gitti.

Dakika 43: Galatasaray atağında Selçuk, topla birlikte biraz mesafe kaydettikten sonra pasını sol taraftaki Burak'a verdi ama Burak topu kaybetti.

Dakika 45: Maçın hakemi Cüneyt Çakır ilk yarının sonuna 1 dakika ilave etti.

...Mücadelede ilk yarı sona eriyor...

 

Dakika 46: İkinci yarı ev sahibi ekip Eskişehirsporlu futbolcuların santrasıyla başladı.

Dakika 46: Galatasaray ikinci yarıya oyuncu değişiklikleri ile başladı. Engin Baytar ve Burak Yılmaz oyundan çıkarken Sabri Sarıoğlu ve Nordin Amrabat oyuna girdi.

Dakika 55: Galatasaray atağında Amrabat'a atılan ara pasında Veysel, Amrabat'a faul yaptı ve Veysel sarı kart gördü.

Dakika 56: Galatasaray'da sakatlanan Gökhan Zan'ın yerine Ceyhun Gülselam oyuna girdi.

Dakika 58: Galatasaray orta alanda topu kazandı ve Sneijder, pasını ceza alanına hareketlenen Drogba'ya gönderdi ama Drogba iki rakibinden sıyrılamadı.

Dakika 59: Bir başka Galatasaray atağında Drogba, rakip ceza alanı içi sol çaprazında topla buluştu ama Akaminko araya girerek topu kornere gönderdi.

Dakika 60: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda kale sahasına indirilen topa Melo, boş kaleye topu ağlara gönderemedi ve kafa vuruşu üstten dışarıya çıktı. Maçın en net pozisyonuydu.

ozisyonuydu.

Dakika 62: Eskişehirspor atağında Erkan, rakip yarı alanının ortalarında topla buluşup ara pasını Necati'ye gönderdi ama Necati bu topu beklemiyordu.

Dakika 64: Sol kanattan gelişen ev sahibi ekip atağında Tarık, topu hızla ileriye taşıdı ama Eboue, topa ayak koydu.

Dakika 65: Eskişehirspor atağında Veysel, pasını son çizgi yakınlarındaki Kamara'ya verdi. Kamara'nın kale sahasına ortasına Necati, yarım vole vuruşunu yaptı ama top Muslera'nın üstüne geldi. Net bir pozisyondu.

Dakika 66: Bu dakikayı Galatasaraylı oyuncuların kendi aralarında paslaşmalarıyla geride bıraktık.

Dakika 67: Eskişehirspor'da oyuncu değişikliği. Erkut Şentürk ve Necati Ateş oyundan çıkarken Özgür Çek ve Henri Bienvenu oyuna girdi.

Dakika 68: Galatasaray, rakip ceza alanı sol çaprazından serbest vuruş kullandı. Sneijder, topu doğrudan kaleye gönderdi ama top kaleci Boffin'de kaldı.

Dakika 69: Eskişehirspor rakip yarı alandan sol kanattan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada Melo, topu uzaklaştıran isim oldu.

Dakika 70: Etkili bir Galatasaray atağında Amrabat, sol kanatta rakibinden sıyrılıp son çizgiye indi ve ceza alanına sert bir orta yaptı ama top kaleci Boffin'de kaldı.

Dakika 71: Galatasaray sağ kanattan üst üste iki kez çok net iki pozisyon yakaladı... Sabri'ninilk ortasına ön direkte Drogba vurdu ve kaleciden dönen topu savunma yine sağ kanada gönderdi... Sabri bir kez daha ortasını yaptı ve Sneijder topa gelişine sert vurdu ve kaleci Boffin topu son anda kornere gönderdi.

Dakika 72: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına gelen ortayı savunma uzaklaştırdı.

Dakika 72: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına gelen ortayı savunma uzaklaştırdı.

Dakika 73: Hızlı gelişen Eskişehirspor atağında Özgür, sağ kanattan ceza alanına ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

Dakika 75: Etkili gelişen Galatasaray atağında Amrabat, Sneijder'in pasına sol kanatta hareketlendi ve pasını ceza alanına koşu yapan Drogba'ya pasını attı ama kalesini zamanında terk eden Boffin topun sahibi oldu.

Dakika 77: Galatasaray'da Ceyhun Gülselam, sağ kanatta buluştuğu topu sol kanattaki Amrabat'a uzun gönderdi ama savunma topu taca gönderdi.

Dakika 78: Sol kanattan gelişen Galatasaray atağında Melo, ceza alanı içinden kaleye şutunu çekti ama savunmaya çarpan top kornere gitti.

Dakika 79: Selçuk İnan, kullandığı serbest vuruşta ceza alanına ortasını yaptı ve savunmanın uzaklaştırdığı topu alan Bienvenu hızla rakip yarı alana hareketlendi ama Selçuk2un müdahalesiyle yerde kaldı ve Selçuk sarı kart gördü.

Dakika 80: Eskişehirspor yarı alanında top kapma mücadelesi sırasında Sabri, Aytaç'a faul yaptı.

Dakika 81: Eskişehirspor atağında sol kanattan ceza alanına yapılan ortaya Eboue müdahale etti ve topu kornere gönderdi.

Dakika 82: Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada Galatasaray savunması uzaklaştırdı.

Dakika 83: Galatasaray, rakip yarı alanın sol kanadından serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada kafalardan seken topu sağ çaprazda Melo, kontrol etti ve kale sahasına çevirdiği top kaleci Boffin'de kaldı.

Dakika 85: Eskişehirspor atağında Bienvenu, sol çaprazda buluştuğu top ters yöndeki Kamara'ya gönderdi ama Kamara için ofsayt bayrağı kalktı.

Dakika 86: Galatasaray, rakip yarı alanın sol kanadından serbest vuruş kullandı. Sneijder'in ceza alanına ortası doğrudan Boffin'e geldi.

Dakika 87: Eskişehirspor atağında Özgür, ceza alanı içi sağ çaprazında Semih'ten sıyrılmak isterken yerde kaldı ama oyun devam etti. Özgür bu pozisyonda hakemi aldatmaya yönelik hareketten dolayı sarı kart gördü.

Dakika 90: Maçın hakemi Cüneyt Çakır, mücadelenin sonuna 3 dakika ilave etti.

 

ESKİŞEHİRSPOR: Boffin, Veysel, Akaminko, Diego, Tarık, Erkut (Dk. 67 Özgür Çek), N’Diaye, Aytaç, Erkan, Kamara, Necati Ateş (Dk. 67 Bienvenu)
TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam

GALATASARAY: Muslera, Eboue, Gökhan Zan (Dk. 56 Ceyhun), Semih, Hakan Balta, Felipe Melo, Selçuk, Sneijder, Engin Baytar, Burak Yılmaz (Dk. 46 Amrabat), Drogba
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

SARI KART: Veysel (Eskişehirspor), Dk. 78 Selçuk (Galatasaray)

FATİH TERİM YENİDEN KULÜBEDE

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, geçen sezon aldığı 9 maçlık cezasının tamamlanmasının ardından bu sezon, ilk kez takımının başında sahaya çıktı.

Sarı-kırmızılı takımda, sakatlığı devam eden Hamit Altıntop'un yanı sıra Erman Kılıç, Dany ile Riera'ya kadroya alınmadı.

Geçen sezonun 28. haftasındaki Mersin İdmanyurdu maçında hakem Süleyman Abay'a yönelik sözleri nedeniyle 9 maç ceza alan Fatih Terim ile 33. haftadaki Fenerbahçe derbisinde rakip oyuncu Volkan Demirel ile kavga etmesi nedeniyle 4 karşılaşmadan men edilen futbolcu Sabri Sarıoğlu, cezalarının bitmesi nedeniyle sahada yerlerini aldı.

NECATİ İLK 11'DE

Eskişehirspor'da da tedavisi süren tecrübeli futbolcu Dede'nın yanı sıra Hürriyet Gücer ve Servet Çetin kadroda yer almadı. Eskişehirsporlu golcü futbolcu Necati Ateş, ilk 11 kişilik kadroda yerine aldı.

İki takım da maçtan 1,5 saat önce karşılaşmanın yapılacağı stada giriş yaptı. Eskişehirspor taraftarları, sarı-kırmızılı futbolcuların sahaya çıkması üzerine ıslıklı protestoda bulundu.

Siyah-kırmızılı ve sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarındaki futbolcuları tribünlere çağırarak destekte bulundu.

Ediz Bahtiyaroğlu Tribünü'ndeki Eskişehirspor taraftarları, Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması nedeniyle üzerinden "Dünyanın merkezi burasıdır" yazılı büyük bir pankart açıp 10. Yıl Marşı'nı seslendirdi. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolasıyla statta çeşitli marşlar çalındı.

Eskişehirsporlu futbolcular seremoniye üzerinde "Eskişeir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti, bize de bekleriz", Galatasaray ise "Bir çocuğun hayatından daha değerli ne olabilir" yazılı pankartlarla çıktı.

"DÜNYANIN MERKEZİ BURASIDIR" YAZILI PANKART
İki takım da maçtan 1,5 saat önce karşılaşmanın yapılacağı stada giriş yaptı. Eskişehirspor taraftarları, sarı-kırmızılı futbolcuların sahaya çıkması üzerine ıslıklı protestoda bulundu. Siyah-kırmızılı ve sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarındaki futbolcuları tribünlere çağırarak destekte bulundu.  Ediz Bahtiyaroğlu Tribünü'ndeki Eskişehirspor taraftarları, Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması nedeniyle üzerinden "Dünyanın merkezi burasıdır" yazılı büyük bir pankart açıp 10. Yıl Marşı'nı seslendirdi. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolasıyla statta çeşitli marşlar çalındı. Eskişehirsporlu futbolcular seremoniye üzerinde "Eskişeir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti, bize de bekleriz", Galatasaray ise "Bir çocuğun hayatından daha değerli ne olabilir" yazılı pankartlarla çıktı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:23

İLGİLİ HABERLER