Asayiş
  • 21.1.2022 10:43

Eskişehir'de iki polis iki gün arayla intihar etti

 Eskişehir'de 3 günde iki polis memuru intihar etti

Eskişehir Valiliği’nde görevli iki polis memuru 3 gün ara ile intihar etti. Polislerin intihar nedenleriyle ilgili yetkililer tarafından bir açıklama yapılmadı.

Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü’ne bağlı Eskişehir Valiliği’nde görev yapan ve 15 gün önce görev yeri değiştirilerek bir siyasi partide görevlendirilen, evli, 2 çocuk babası 35 yaşındaki Murat Ayvacı, 16 Ocak tarihinde, beylik tabancasıyla intihar etti. Polis memuru Murat Ayvacı’nın cenazesi memleketi Kastamonu'da toprağa verildi.

Geçen ekim ayında, 'Fırat Kalkanı Harekatı' bölgesi Azez'in Mare ilçesinde yapılan saldırıda hayatını kaybeden Özel Harekat Polisi Cihat Şahin gibi polis olan ve Eskişehir Valiliği’nde Valilik Özel Kalem’de çalışan ağabeyi 36 yaşındaki komiser Ahmet Şahin de dün hayatına son verdi.

Eskişehir Tepebaşı ilçesi Muttalıp Mahallesi'nde aracının içinde beylik tabancası ile intihar eden Ahmet Şahin'in cenazesi memleketi Elazığ’da toprağa verildi.

'SEBEPLERİ ARAŞTIRILSIN, TEDBİR ALINSIN'

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 3 gün ara ile 2 polisin intiharı ile ilgili yanıtlaması için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yazılı soru önergesi verdi. Güvenliği sağlayan polislerin olağanüstü zor koşullar altında özveriyle görev yaptığını ifade eden Çakırözer, "Bir hafta içinde Eskişehir’de görevli iki emniyet mensubunun art arda intiharı bizleri derin üzüntüye boğdu. Birinin kısa süre önce kaybettiğimiz şehidimizin ağabeyi olması ayrıca üzüntü verici. Bu iki intiharın sebeplerinin ve bunları önlemek için tedbir alınamadığının mutlaka araştırılması gerekir. Türkiye’de uzun süredir haberlere de yansıdığı gibi polisler, çalıştıkları birimlerde amirlerinin baskı ve mobbing uygulamalarının yanı sıra ekonomik yetersizlikler ve salgın dönemiyle birlikte daha da ağırlaşan çalışma koşullarından şikayetçidir. Gerek ekonomik gerekse çalışma düzenine ilişkin tüm bu zorlukların ortadan kaldırılması için İçişleri Bakanlığı’nın ve Emniyet teşkilatının bir an önce kapsamlı bir çalışma başlatması ve Türkiye’yi ‘polis intiharları’ ayıbından kurtarması gerekir" şeklinde konuştu.

Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer 2021 yılı Aralık ayında yaptığı açıklamada 100 polisin intihar ettiğini açıklamıştı. Sezer o dönem yaptığı paylaşımda amirini eleştiren memurların mobbing’e maruz kaldığını ve hemen sürgün edildiğini söylemişti.

Güncellenme Tarihi : 21.1.2022 10:49

İLGİLİ HABERLER