Gündem
  • 30.6.2010 12:41

ESKİŞEHİRLİNİN PLAJ KEYFİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE TAKILDI

Sağlık Müdürlüğü, günde üç kez kirlilik analizi yapılan plaj için ‘Sağlığa aykırı, havuza çevirin’ uyarısı yaptı. Başkan Büyükerşen, “Yerine getiriyoruz, takma kafalar” diye tepki gösterdi

Eskişehir Sağlık Müdürlüğü Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdiği yazıda yapay plajın dibindeki kumların çıkarılması ve yan duvarları ile dibinin Açık ve Kapalı Yüzme Havuzları Yönetmeliği’ne göre yeni malzemelerle kaplanmasını istedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen düzenlediği basın toplantısında plajın faaliyetine devam etmesi konusunda engellemelerle karşılaştıklarını ifade etti. Yapay plajda Sağlık Müdürlüğü’nün istekleri doğrultusunda çalışmaların başlandığını açıklayan Büyükerşen şöyle devam etti: “Koskoca 350 metrelik yapay plajı Türkiye’nin en büyük havuzu haline getirmemizi istiyorlar. Zaten plajın yanında biri olimpik diğeri çocuklar için iki yüzme havuzu var. Kumsal ile su arasına set çekilecek, plaj suyu içerisindeki kumlar temizlenip sert malzemelerle kaplanacak.” Bozkırın ortasındaki Eskişehir’de denize gidemeyenleri düşünerek yapay plaj yaptıklarını anlatan Yılmaz Büyükerşen, geçen yıl açılan plajın büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Plaja bazı kesimlerin ‘Çakma plaj’ dediklerini ifade eden Büküyerşen şunları kaydetti: “Geçtiğimiz yıl Fevzi Çakmak ve Gündoğdu mahallelerini gezdiğimiz sırada çocukların ve kadınların bacaklarının yamuk olduğunu fark ettik. Bunun nedenini araştırdığımızda ise bu yamukluğun D vitamini eksikliğinin neden olduğu Raşitizm hastalığı olduğunu öğrendik. Uzmanlardan da bu hastalığa en iyi güneşin geldiğini öğrendik. Böylelikle denize gidemeyenleri de düşünerek Kent Park içerisine plaj yapmıştık. Plajın suyunu 350 metreden çektiğimiz artezyen suyu ile doldurduk.

Plaj açıldıktan sonra da çok ilgi gördü, sansasyon yarattı ve Aras Çayı kenarında bazı projeler başladı. Plaj suyu her gün klorlanarak veriliyor ve Sağlık Müdürlüğü tarafından günde 3 defa tahlil yapılıyor. Biz de gelen yazı üzerine plajı Türkiye’nin en büyük havuzu haline getiriyoruz. ‘Takma Kafalara’ yapacak bir şey yok. Diyorlar ki denize çocuklar çişini yapıyorsa. Deniz olan şehirlerin kanalizasyonları denize akmıyor mu? Yaptığımız iş bir fantezi değildi. Büyükşehir Belediyesi olarak ilgili düzenlemeleri mecburen başlatmış olup, çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz plaj kent halkının hizmetine tekrar sunulacaktır.”

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:22

İLGİLİ HABERLER