Spor
  • 30.11.2011 00:35

ESKİŞEHİRSPOR ALPER İÇİN SERVET İSTEDİ!..

Eskişehirspor yıldız oyuncusuna 10 milyon euro değer biçti.Başkan Ünal, "Bu parayı getiren Alper'i götürür" dedi.
Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Eskişehirspor’un elindeki kadroyla Spor Toto Süper Lig’deki tüm hedefleri kovalayabilecek güçte olduğunu söyledi.

Ünal, düzenlediği basın toplantısında, Türk futbolunun şike ve teşvik iddialarıyla birlikte kara bir dönem yaşadığını savunarak, bu dönemden bir an evvel çıkılması gerektiğini bildirdi.

Spor Toto Süper Lig’deki tüm takımların şike iddialarından olumsuz etkilendiğini ön süren Halil Ünal, "Şike iddiaları Eskişehirspor’u da etkiledi.

Tüm takımların olduğu gibi bizim de ekonomik kaybımız var. Şike iddianamesi açıklanmadı ama açıklandıktan sonra verilecek kararı hepimiz kabulleneceğiz.

Şikeye verilecek cezalarda da düzenleme yapıldı. Cezalar evrensel kriterlere uygun hale geldi" dedi.

Lige iyi bir başlangıç yaptıklarını, 3 puanlık sistemde mevcut kadroya güvendiklerini, alternatifli ve çok yönlü bir kadroya sahip olduklarını ifade eden Ünal, şöyle konuştu: "Eskişehirspor, elindeki kadroyla bu ligdeki hedefleri kovalayabilecek güçtedir. Büyük taraftardan takımına sahip çıkmasını rica ediyoruz. Birlik ve beraberlik içinde olursak, başaramayacağız şey yoktur. Önümüzdeki 5 maçtan da iyi sonuçlar alacağımızı düşünüyorum. Biz değil, rakipler düşünsün. Şartlar ne olursa olsun, 12 maçta alınan 17 puanı küçümsememek lazım. Bazı maçlarda çok talihsiz 6 puan kaybettik. Bu puanları kaybetmeseydik şimdi ilk 3 sıranın içindeydik. 3 puanlık sistemde elimizdeki mevcut kadronun Eskişehirspor tarihinin son 30 yıllık en kaliteli kadrosu olduğunu unutmamak lazım. Onun içindir ki, ilk hedefimiz ligi ilk 4 sırada tamamlamak. Bu olmazsa ilk 8 içinde ligi bitirmeyi hedefliyoruz."

"Alper Potuk için 10 milyon Euro istiyoruz"

Halil Ünal, ligde ilk yarının bitimine 5 hafta kaldığını ve 21 Aralık’tan sonra ara transfer sezonunun başlayacağını hatırlatarak, takıma katkı sağlayacağını düşündükleri oyuncuların alınacağını dile getirdi.

Alper Potuk ile ilgili basında yer alan haberlere de değinen Ünal, şöyle devam etti: "Alper’i geçen sezon satmayacağımı söylemiştim ve söz vermiştim. Ancak şunu da belirtmek isterim, geçen sezon Türk futbolu ekonomik açıdan bu yıla göre yüzde 300 daha iyiydi. Her takım için gelirler düştü. Dolayısıyla Alper’i isteyen kulüpler var. Eğer, Alper ’ben gitmek istiyorum’ derse, onun önünü açmayı düşünürüz. Alper için 10 milyon euro istiyoruz. Geçen sezondan beri Fenerbahçe ve Trabzonspor’un istediği doğrudur. Galatasaray’dan ise bana gelen resmi bir teklif yok." -Stat konusu- Ünal, Eskişehir’e yeni bir stat yapılacağını da vurgulayarak, "Yeni stat TOKİ modeline göre yapılacak. Bu modelde mevcut stadın yeri TOKİ’ye devredilerek, yeni stat Sazova’ya yapılacak" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:50

İLGİLİ HABERLER