Asayiş
  • 14.10.2021 15:56

Esra Hankulu'nun ölüm nedeni belli oldu! Ümitcan'ın işi bitti

Esra Hankulu'nun ölüm nedeni belli oldu! Adli tıp kurumu raporu ortaya çıktı..

Esra Hankulu'nun evde ölü bulunmasıyla ilgili Ümitcan Uygun'un tutuklandığı soruşturma kapsamında adli tıp kurumu raporunda Hankulu'nun kült kafa travması sonrası meydana gelen iç kanama sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Esra Hankulu'nun evde ölü bulunmasıyla ilgili Ümitcan Uygun'un tutuklandığı soruşturma kapsamında adli tıp kurumu raporunda Hankulu'nun kült kafa travması sonrası meydana gelen Iç Kanama sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

İLGİM YOK DEMİŞTİ

Ankara'da, Esra Hankulu'nun evinde ölü bulunmasıyla ilgili gözaltına alınan Ümitcan Uygun "Esra'nın ölümüyle ilgim yok" savunmasına rağmen diğer tanıkların ifadeleri doğrultusunda ’kasten öldürme’ suçundan tutuklandı. Tanıklar, Ümitcan ile Esra'yı aydı odaya giderken giderken gördüklerini söylemiş ve Ümitcan Uygun'un kendilerine "Bir sıkıntı olursa beni gördüğünüzü söylemeyin" dediğini öne sürmüşlerdi... İşte Türkiye'nin konuştuğu soruşturmanın detayları...

Kamuoyunda 'Aleyna Çakır' olarak bilinen Sema Esen'in (21) geçen yıl 3 Haziran'da Keçiören'deki evinde ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmada, sevgilisi olduğu belirtilen Ümitcan Uygun gözaltına alınıp, serbest bırakıldı. Uygun, Esen'e ölümünden yaklaşık 3 ay önce şiddet uyguladığı anlara ait görüntülerin ortaya çıkması üzerine tekrar gözaltına alınıp, ifadesinden sonra serbest bırakıldı.

Esen'in ölümüne ilişkin hakkında yürütülen soruşturma süren Uygun'un şiddet uygulaması ile ilgili soruşturma sonunda 'konut dokunulmazlığını ihlal' ve 'tehdit' suçlarından açılan davada tutuksuz yargılaması sürüyor.

Ümitcan Uygun, tahliye olduktan 2 hafta sonra, 3 Ağustos'ta bu kez Esra Hankulu'nun Mamak ilçesi Akdere Mahallesi'ndeki evinde ölü bulunmasıyla ilgili gözaltına alındı. Hankulu'nun, ölmeden önce Uygun ile birlikte olduğu, evde ayrıca Hankulu'nun arkadaşları Furkan G. (18) ve Dilan C.'nin de (20) bulunduğu belirlendi. Furkan G. ve Dilan C. de gözaltına alındı.

TUTUKLANDI

Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında savcılık sorgulamasının ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüphelilerden Ümitcan Uygun, 'kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Furkan G. ve Dilan C. hakkında ise ise suç delillerini gizlemek suçundan adli kontrol kararı verildi.

 

Güncellenme Tarihi : 14.10.2021 16:03

İLGİLİ HABERLER