Asayiş
  • 23.6.2014 18:04

Esrarengiz kazada, cenazeler ailelerde

İZMİR'in Foça İlçesi'nde aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkıp, park halindeki başka bir araca çarpan otomobildeki 3 kişiden 2'sinin ölümüyle sonuçlanan kazada yaralanan 18 yaşındaki İsmail Altıntaş'ın tedavisi sürüyor. Kazada ölen ve üzerlerinden sahte kimlik çıkan iki kişinin ise gerçek kimliklerinin belirlenmesi için yapılan DNA testi sonuçlandı. 3 tabanca, mermi ve çelik yeleğin bulunduğu otomobilde can veren Yılmaz ipek ile Mahmut Kaya'nın cesetleri, kimlik tespitinin ardından kazadan 13 gün sonra ailelerine teslim edildi.Foça İlçesi Bağarası Mahallesi, Foça Buz Fabrikası yakınlarında geçen 10 Haziran saat 03.00 sıralarında meydana gelen kazada, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan 06 FFF 36 plakalı BMW marka otomobil, savrulup, yol kenarındaki bir gazinonun önünde park halindeki başka bir otomobile çarparak takla attı.

Hurda yığınına dönen otomobilde üzerinden A.A. (24) adına düzenlenmiş nüfus cüzdanı çıkan sürücü ile yanında oturan ve kimliği belirsiz kişi hayatını kaybetti, aynı otomobildeki İsmail Altıntaş ise ağır yaralandı. Otomobil ve üç kişinin üzerinde, 3 tabanca, bu silahlara ait mermiler ile Kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait şarjör, 38 Kalaşnikof mermisinin yanı sıra bir de çelik yelek bulundu.

Kazanın ardından başlatılan soruşturmada, üzerinden A.A. adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı çıkan kişinin 23 yaşındaki Mahmut Kaya olduğu, yanında oturan kişinin ise 37 yaşındaki Yılmaz İpek olduğu tespit edildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturmayı yürüten savcı, Kaya ile İpek'in yakınlarından DNA örneği alınarak kimlik tespiti yapılmasını istedi. Bunun üzerine ölen iki kişinin yakınlarından kan örneği alındı. Sonuçlar bir süre önce çıktı, ve Kaya ile İpek'in cesetleri ailelerine teslim edilmesine karar verildi. Bugün Adli Tıp Morgu'na gelen aileler iki kişinin cenazelerini aldı. Her iki aile de birbirlerini tanımadıklarını kaydederken, kazayla ilgili konuşmak istemediklerini belirtti. Ölenlerden Yılmaz İpek'in Ankara'da, Mahmut Kaya'nın ise Erzurum'da toprağa verileceği öğrenildi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Öte yandan İstanbul'da yaşayan ve tefecilik yaptığı belirtilen bir kişi için çalıştıkları ileri sürülen, kazadan iki gün önce İzmir'e gelen ve Foça'ya da kaza günü bir işletme sahibiyle görüşmeye geldikleri iddia edilen üç kişinin bağlantılı olduğu kişilerle Foça'da kiminle görüştüklerinin belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Tufan HAMARAT/ İZMİR, (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:57

İLGİLİ HABERLER