Asayiş
  • 12.6.2014 01:18

Esrarengiz kurbanlar tefecinin adamları çıktı

SERHAT YILDIZ
İZMİR (İHA) - İzmir'in Foça ilçesinde dün meydana gelen iki kişinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı trafik kazasında daha önce otomobilde üç tabanca ve uzun namlulu bir silaha ait mermiler bulunmuştu. Şimdi ise araçta bir de çelik yeleğin bulunduğu ortaya çıktı.
Kazada hayatını kaybeden ve eşyaları arasından Armağan A. adına düzenlenmiş sahte kimlik çıkan kişinin, Mahmut K. olduğu belirlendi. Hayatını kaybeden ve kimliği belirlenemeyen diğer kişinin ise Yılmaz İ. olduğu belirtildi. Ailesi tarafından henüz teşhis edilmeyen Yılmaz İ.'nin cenazesinin, DNA tahlilinden sonra yakınlarına teslim edeceği öğrenildi. Yaralı olarak kurtulan ve tedavisi devam eden kişinin ise İsmail A. (18) olduğu belirlendi. Şahısların İstanbul'da tefecilik yapan bir kişi adına çalıştıkları ve para tahsilatını yapmak için iki gün önce kiralık otomobille İzmir'e geldikleri, daha sonra Foça'ya gittikleri bildirildi. Hayatını kaybeden zanlı ve yaralıların 10'nun üzerinde hırsızlık suçundan sabıkası bulunduğunu ortaya çıkartan jandarma, telefon görüşmelerinin kayıtlarını da incelemeye aldı.
Kazada sırasında aracın arkasında oturan ve Ege Üniversitesi'nde tedavi altına alınan İ.A.’nın ifadesi alındı. İ.A. ifadesinde tabancaların kendilerine ait olmadığını, Foça'ya tatile geldiklerini iddia etti. Çelişkili ifade verdiği öğrenilen İ.A.'nın daha öncede hırsızlık suçundan sabıkası bulunduğu tespit edildi. İ.A.'nın ayrıca, 2,5 aydır İstanbul'daki ailesinin evine uğramadığını, iki defa telefonla aradığı ve iş bulmak için uğraştığını söylediği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:16

İLGİLİ HABERLER