Dünya
  • 16.9.2020 11:43

Esrarengiz olay!.. Gökte uçan yüzbinlerce kuş havada aniden öldü!..

Ölü kuşlar gökten yağıyor...Yüz binleri buldu

Son dakika haberine göre Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen bu görüntüler şoka uğrattı! Adeta bir kuş katliamının yaşandığı ülkede durum endişe verici boyutta. 20 Ağustos'ta başlayan ve önemsiz bir olay olarak görülen kuş ölümleri daha sonra infiale neden oldu. Uzmanların deyimiyle bu 'eşi görülmemiş' olay büyük endişeye neden oldu.

Birds are mysteriously dying in New Mexico in 'frightening' numbers

Yangınlarla boğuşan ve bu süreçte büyük zarar gören Amerika Birleşik Devletleri'nde bu görüntüler şoke etti! New Mexico'da 'eşi görülmemiş' sayıda kuş, endişe verici bir hızla hayatını kaybederek gökten düştü ve bazı uzmanlar, orman yangınlarının sebep olabileceğinden şüpheleniyor.

A variety of dead migratory birds collected from White Sands Missile Range and sites in Doña Ana County, N.M. were examined by researchers at Knox Hall at New Mexico State University prior to being sent for necropsy on Saturday, Sept. 12, 2020.

New Mexico Eyalet Üniversitesi Profesörü Martha Desmond, çözülmeye çalışılan gizemin ilk olarak 20 Ağustos'ta ortaya çıktığını belirtti.ABD Ordusu White Sands Füze Menzilinde ve White Sands Ulusal Anıtı'nda yüzlerce ölü kuş bulunduğunda başladığını söyledi.

Strangely, "Unprecedented" Number of Birds Drop Dead Across New Mexico as  Wild Fire Rage the West Coast | Tech Times

Ancak ilk başta münferit bir olay olduğuna inanılan şey yaygın bir sorun haline geldi.

Birds Dropping Dead in New Mexico Could Be Caused by West Coast Wildfires |  Complex

İlerleyen haftalarda Doña Ana ilçesi, Jemez Pueblo, Roswell ve Socorro da dahil olmak üzere eyaletin her yerinde milyonlarca olmasa da yüz binlerce kuş ölü bulundu.New Mexico Av ve Balık Departmanı sözcüsü Tristanna Bickford, yaptığı açıklamada "Yaklaşık bir hafta önce 8 Eylül Salı günü telefonlar almaya başladık ve o zamandan beri eyaletin her yerinden telefon geliyor ve gerçekten durmadılar," dedi

New Mexico researchers gather info from public on massive bird die-off

Tristanna Bickford, "Şu anda resmi bir neden söyleyemeyiz. Spekülasyon yapmak istemiyoruz." fadelerini kullandı.

Profesör Desmond, Les Crucas Sun News'a yaptığı açıklamada bu olayı 'dehşet verici derecede korkutucu' olarak nitelendirdi.

Biyolog, "Daha önce hiç böyle bir şey görmedik," dedi ve ekledi: "Milyonlarca olmasa da muhtemelen yüz binlerce göçmen kuşu kaybediyoruz."

Toxicology results are back on 300 starlings that died on Anglesey - this  is what they show - North Wales Live

Gazeteci Austin Fisher tarafından Twitter'da yayınlanan bir videoda, 13 Eylül'de kuzey Rio Arriba İlçesinde bir yürüyüş sırasında keşfettiği düzinelerce ölü kuş kümesini gözler önüne serdi.ABD Başkanı Trump, California Doğal Kaynaklar Ajansı Sekreteri Wade Crowfoot'un, "Ancak bilim adamları havaların daha da ısınacağını söylüyor." demesi üzerine ise "Ben bilimin bunu gerçekten bildiğini sanmıyorum." yanıtını vermişti.Yerel yetkililerin, orman yangınlarının büyüme sebebi olarak, mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklıklarını göstermesinin ardından Trump, "Havalar daha da soğuyacaktır, göreceksiniz." yorumunda bulunmuştu.




 

 

Güncellenme Tarihi : 17.9.2020 01:12

İLGİLİ HABERLER